A Tesla jelenleg is perben áll egykori alkalmazottjával, akit azzal vádoltak a per kezdete óta, hogy ellopta a Tesla önvezető rendszerének, az Autopilotnak a forráskódját. Az ügy pikantériája, hogy a Tesla szerint az ellopott forráskód a kínai Xpeng Motoroshoz került.

Xpeng kijelző
Tesla kijelző

Úgy tűnik, hogy a Tesla sejtése igaz volt és megérte megszorongatni a feltételezett tolvajt, aki végül most beismerte, hogy valóban lopott. A megszerzett adatokat az iCloud fiókjába tette fel zippelve, így csempészte ki. De a kötelességszegést továbbra is tagadja, tehát hogy a kódokat átadta volna a kínaiaknak. Kíváncsian várjuk, hogyan alakul tovább az ügy.

Aki kíváncsi a teljes vádiratra, az alább elolvashatja angolul:

Tesla xpend lawsiut by on Scribd

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/