Polestar 2 és Porsche Taycan találkozó a német töltőknél

0

Egy szerencsés Tesla Model 3 tulajdonos épp jókor volt jó helyen, ugyanis kettő darab Polestar 2-t és öt darab Porsche Taycant láthatott a németországi töltőknél.

A Porsche folyamatosan teszteli az elektromos autóit, de az újdonság a Polestar 2. A Volvo CMA platformjára megépített tisztán elektromos-hajtású Polestar 2 hajtáslánca tengelyenként egy-egy villanymotorból és egy 27 modulból felépülő, egyetlen töltéssel 500 kilométer megtételét ígérő (WLTP) 78 kWh-s padlóba integrált akkumulátorcsomagból áll. A gyártó közlése szerint a csomag elhelyezése erősíti a modell strukturális merevségét, miközben a hagyományos autókhoz képest 3.7 decibellel a zajszintet is csökkenti. A két elektromos motor összteljesítménye 408 lóerő, nyomatéka pedig 660 Nm. Gyorsulása pedig 0-100-ra öt másodperc alatt végbemegy.

Az autó tölthetőségét is kiválóan megoldották, ugyanis 150 kW-os DC és 11 kW-os AC töltési lehetőséggel szerelték fel a Polestar 2-t.

Eddig egyet sem lehetett látni ebből a modellből az európai utakon, viszont úgy tűnik, hogy az ígért 2020-as első negyedéves sorozatgyártást tartani tudják. A premier után az online előrendelési folyamat már elstartolt, a modell alapára 39.900 eurótól kezdődik, viszont a Teslához hasonlóan az első évben csak a minden extrával megpakolt csúcsváltozatot rendelhetjük ami 59.900 eurótól indul, Launch Edition néven.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!