Egy angol startup cég úgy döntött, nem vár tovább a márkatulajdonos Ford megoldásaira a Mustang elektromos verziójával kapcsolatban, hanem megépítik ők maguk.

A Charge vállalat mögött komoly tapasztalat áll autó átépítés ügyben, hiszen benne volt a kezük az angol posta elektromos kézbesítőkocsijának kivitelezésében is, amit aztán a UPS is átvett. Jelenlegi projektjük pedig egy 1960-as években született Mustang amit most modern alvázra építettek elektromos hajtással.

Nem is akármilyennel, hiszen egy 64 kWh-s akkumulátort párosítanak egy 300 kW-os elektromos motorral miközben egy 50 kW-os DC gyorstöltési lehetőseget is kap az újjászületett elektromos. A Charge szerint az autó választható lesz első, vagy összkerékmeghajtással is. A 0-100 km/h-ra gyorsulás 3,09 mp alatt következik be 200 km hatótáv mellett.

Az elektromos Mustang belső terét is modernre szabták, hisz egy ugyan olyan álló kijelzőt kapott mint amilyen a Teslából már ismerős lehet. Fizikai gombokat itt sem találunk, szinte mindent a középső kijelzőre integráltak a fejlesztők!

A tervek szerint 499 darab fog készülni a sorozatból, ára 200 000 angol Fontról indulhat. Foglalót már most is lehet tenni az alábbi oldalon, ami itt 5000 Fontot jelent.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/