A Hyundai először 2016-ban lépett be az elektromos autók világában, akkor sikerült egy olyan modellt megalkotniuk ami rögtön mércét állított a kategóriában a kimagasló energia-hatékonyságával.

Idén pedig egy komolyabb ráncfelvarrást kapott a tisztán elektromos modell! Az Ioniq Electric megújult változatában a korábbi 28 kWh-s akkupakkot egy 38,3 kWh-ra cserélték, ami egy frissített 136 lóerős elektromos motor táplál. Ezzel az aksi mérettel a WLTP szabvány szerint közel 294 kilométert tehetünk meg egyetlen töltéssel. Az autó fedélzeti töltőjét is 6,6-ról 7,2 kW-osra cserélték a mérnökök.

Az új Ioniq Electric háromféle felszereltségi szinttel debütál Magyarországon. Állami támogatással már 9.599.000 forintért meg lehet kapni a Comfort belépő szintű modellt, ami 7 légzsákot, automata távolsági fényszórót, fáradtságfigyelőt, sávtartó és vészfékrendszert kapott. De, az eCall vészhívó rendszer, automata fényszóró, esőérzékélős ablaktörlő, fűtött tükrök, 4 elektromos ablak, LED hátsó lámpa, tolatóradar, tolatókamerás Display Audio rendszer,  Supervison műszeregység, kétzónás klíma, telefonkihangosító, kulcsnélküli rendszer, tempomat,  ülés- és kormányfűtés, PTC fűtés is a csomag része.

A Premium szinthez ami 10,5 millió forinttól kapható a másfél millió forintos állami támogatással, jár a full LED fényszóró, krómozott külső és belső kilincsek, vezeték nélküli telefontöltő, adaptív tempomat és az új 10,25 colos kijelzővel szerelt navi. Extraként rendelhető 595 ezer forintért a bőrkárpit is!

A csúcs pedig a 11,3 millió forintért kapható Executive szint, melyhez holttérfigyelő, sávkövető rendszer, elektromos tetőablak, első parkradar és hőszivattyús fűtőrendszer is jár.

Mindehhez 5 év kilométerkorlát nélküli garancia és 8 év vagy 200 ezer kilométer hajtáslánc garancia társul. Az első példányok még ez év vége előtt megérkezhetnek Magyarországra. A teljes árlistát ide kattintva lehet megnézni!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/