A BMW Group tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsijainak globális értékesítési mutatója idén májusban 9,8 százalékkal nőtt, amellyel a müncheni központú vállalatcsoport sikertörténete újabb mérföldkövéhez érkezett.

A BMW i3 tisztán elektromos prémium kompakt 2013 novemberében útnak indított értékesítési sikertörténetének kezdete óta a BMW Group hálózatról tölthető modelljeiből világszerte 406 756 darab talált gazdára. Világpremierje után öt és fél évvel az ikonikus modellt övező ügyfélérdeklődések újabb és újabb magaslatokat hódítanak meg, idén májusban több mint 40 százalékkal múlva felül az egy évvel ezelőtti mutatót. Az alacsony károsanyag-kibocsátású modellek egyre nagyobb népszerűségével párhuzamosan idén májusban 9,8 százalékkal emelkedett a BMW Group hálózatról tölthető modelljeinek globális értékesítési mutatója: a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt BMW 225xe iPerformance Active Tourer eladásai idén májusban megnégyszereződtek, a hálózatról tölthető BMW 530e iPerformance modellt pedig 40,4 százalékkal nagyobb érdeklődés övezte. A MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell ugyancsak a tavaly májusi eladási mutató háromszorosát teljesítette az idei év ötödik hónapjában. A következő esztendő végéig a BMW Group tíz vadonatúj vagy továbbfejlesztett, hálózatról tölthető újdonságról rántja le a leplet, a vállalatcsoport tervei szerint pedig az idei év végére a világ útjain guruló tisztán elektromos, illetve plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt BMW és MINI modellek száma a félmilliót is átlépi.

„Eme pozitív értékesítési eredménnyel egyértelműen érezzük folyamatos modellújítási és –fejlesztési hullámunk hatását. Globális értékesítési hálózatunk májusban ismét a piaci átlag fölött teljesített, amelynek köszönhetően még nagyobb piaci részesedést élvezhetünk” – fogalmazott Pieter Nota, aki a BMW AG igazgatótanácsának tagjaként egy személyben felel a BMW, a MINI és a Rolls-Royce márkák értékesítési hálózatáért, globális marketingjéért és ügyfélszolgálati részlegeiért. „Különös öröm számunkra a BMW X modellcsalád kitörő értékesítési fejlődése, amelyet csak idén májusban több mint 30 százalékon regisztráltunk. A BMW i3 tisztán elektromos prémium kompakt ugyancsak a megszokott növekedési mértéken felül teljesített, a tavaly májusban gazdára talált mennyiséget több mint 40 százalékkal fokozva. Ez utóbbi nagymértékben hozzásegített minket ahhoz, hogy már idén májusban átadhassuk ügyfeleinknek a négyszázezredik hálózatról tölthető modellünket” – tette hozzá Pieter Nota.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/