A Volvo és az Uber még 2016-ban kezdett bele a közös projektjükbe, melynek célja egy olyan rendszer megalkotása volt, amellyel az autók teljesen önálló vezetésre képesek.

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy a két vállalat elérte a célját, hisz egy olyan Volvo XC90-es változatot mutattak be melybe már a technológia sorozatgyártására kész változata került beépítésre. A svéd gyártó úgynevezett “kulcsfontosságú biztonsági funkciókkal” látta el a modellt, amely megteremtette a lehetőségét annak, hogy az Uber saját önvezető rendszerét is feltelepítse.

A Volvónak a biztonság mindig is alapvető irányelve volt, ezért most is számos másodlagos biztonsági rendszert is beépítettek az XC90-be melyek azonnal leállítják az autót, ha a különböző szenzorok úgy érzékelik, hogy az önvezető rendszer meghibásodott. A közös projekt mindkét fél számára nagy sikereket hozhat, hiszen a Volvo 2020-ra ígéri az első teljes egészében önvezető rendszerrel ellátott modelljét. Míg az Uber célja, hogy egy biztonságos és megbízható automatizált fuvarmegosztó szolgáltatást tudjon nyújtani a felhasználóknak. Hakan Samulesson, a Volvo vezérigazgatója egyébként meglehetősen optimista, állítása szerint ugyanis az általuk kínált autók egyharmada már a most bemutatott önvezető rendszerrel kerül majd értékesítésre 2020 közepére.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/