A Tesla az egyetlen olyan e-autó gyártó aki próbálja a lehető legkörnyezettudatosabban felépíteni az autóit, ezért már 2017-től többségében szintetikus anyagokat használnak mindegyik modellben. Egyet kivéve, ez pedig a kormánykerék! Ugyanis a szintetikus anyagok nem elég strapabíróak, ezért a sokat igénybe vett kormánykereket még mindig valódi bőrrel borítják.

A PETA állatvédő szervezet nemrég feltette a kérdést Elon Musknak, hogy tervezik-e az összes modelljükben leváltani a bőr használatát a kormánykerekeknél. A kérdésre jött is a válasz amiben Elon ismertette, hogy jelenleg is kapható a Tesla műbőr bevonatú kormánnyal amit egyéni kérésre most is lehet rendelni. Ekkor azonban le kell mondani a kormányfűtésről, mivel eddig még nem tudtak megfelelő anyagot találni ami bírná a hőt és az igénybevételt is. Továbbá hozzátette, hogy a tartóssággal is vannak még gondok, ugyanis a szintetikus anyagok a vártnál gyorsabban kopnak!

Elon Musk megígérte, hogy jövő évtől a Model 3 és a Model Y már teljesen vegán anyagokkal kerülhet a piacra. A kormánykerekeket is beleértve! Azonban a Model S-t és a Model X-t egyelőre még csak külön rendelési igényre egészítik ki szintetikus anyagokkal.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/