Visszahívást rendelt el az Audi

0

A márka önkéntes visszahívási akciót hirdetett ki, melynek lényege, hogy az érintett autók tulajdonosai maguk dönthetnek, hogy visszaviszik-e autójukat átvizsgálásra és kivárják a problémás alkatrész cseréjét.
Probléma pedig van, hiszen a márka több e-tron SUV (legalább öt autó) esetében tapasztalta, hogy az akkupakk hűtőkörében szivárgás léphet fel, melynek során a folyadék a cellák közé juthat, ezáltal pedig rövidzárlat léphet fel. Ami pedig már egyenes út is lehet egy autó porig égéséhez. Ennek első jele lesz egy sárga figyelmeztető lámpa kigyulladása, ami az akkumulátorokra fog vonatkozni és hasonló hibaüzenetet kaphat a tulajdonos: „Állítsa le az autót nyílt területen, ne töltse a járművet és értesítsen egy közeli márkaszervizt”

Audi e-tron akkupakk, összeszerelés közben a brüsszeli gyárban.

A hivatalos Audi közlemény szerint 540 kiszállított, valamint további 1644 már legyártott e-tron érintett a kérdésben. Előbbi autók tulajdonosait már értesítették arról, hogy várhatóan 2019 augusztusában várják őket egy hozzájuk közeli Audi márkaszervizben!
Pár hónapon belül ez már második visszahívási akció a Volkswagen Konszern keretein belül, hiszen április közepén hasonló probléma miatt került visszahívásra jó pár e-Up!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!