Három elektromos motorral és nagyobb hatótávval érkezhetnek a következő generációs Model S-ek és X-ek

0

A héten már érkezett egy rövid hír melyben a jövőbeli Tesla Model S frissítéséről írtunk. Röviden átfutva a lényeg: több korábbi és jelenlegi Tesla dolgozó beszámolójára hivatkozva a CNBC arról írt, hogy a Tesla fremonti gyárában már megkezdődtek az átépítések annak érdekében, hogy a létesítmény a vadonatúj Model Y és a frissített Model S gyártására készen álljon. Többször előkerült már, hogy a frissített Model S több, elsősorban utasteret érintő módosításra számíthatnak. Amennyiben a hírek igaznak bizonyulnak, úgy a frissített S modell a hármas modell stílusjegyeit öltheti magára. Azaz eltűnhet a digitális műszercsoport és a portré tájolású érintőképernyő is, melynek a helyét egy minimalista kialakítású műszerfal venné át a Model 3 nagy, lebegő kijelzőjével együtt. További érdekesség, hogy a hatótáv is megnőhet, akár 640 kilométert is meg lehet majd tenni egyetlen feltöltéssel a frissített Model S-el. Lehet, hogy az akkumulátor méretét növelik, vagy csak néhány finomhangolással kihozzák a maximumot a jelenlegi “Raven” kódnév alatt álló már frissített S-ből.

forrás: electrek.co

Mára pedig újabb infók érkeztek a frissített Model S-el kapcsolatban. Melynek a legérdekesebb pontjai a következők:

  • három elektromos motor (egy elöl és kettő hátul)
  • Új akkumulátor pakk – több mint valószínű, hogy a 2170-es cellákat kapja ami már a Model 3-ból ismerős. Ezen kívül új akkuhűtés és fűtés technológia is érkezik az autóhoz melyeket extrém körülmények között tesztelnek (Mojave-sivatag és a Death Valley).
  • Az új akkunak köszönhetően akár a 640 kilométeres hatótávot is elérheti a frissített modell.
  • A frissített Model S és X teljesen kompatibilis lesz a V3-as Superchargerrel (250 kW)
  • Model 3 féle minimalista beltér, fekvő kijelzővel.
  • A frissített modellek gyártása várhatóan szeptembertől indul.

Lehet, hogy az autó külsőleg is megújul. Bár erről még fix infónk nincs! A frissítés hallatán több kreatív szereplő neki látott render képeket készíteni a jevőbeli Model S-ről. De, úgy gondolom, hogy ennyire szélsőséges irányba nem fog a Tesla elmenni.

Ha tippelnem kellene akkor minimális változtatásokat fognak csak végrehajtani a Model S és X modelleken. Majd szeptember körül meglátjuk!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!