Így készül az elektromos MINI

0

2019 lesz a MINI rajongók éve, hiszen idén 60 éves a vállalat. De egy másik fontos dolog miatt is fontos ez az év: jön az elektromos MINI! 10 évvel a limitált szériás MINI E gyártása után a brit autógyártó ismét nekifut a tisztán elektromos autók gyártásának.

Ennek kapcsán külön érdekes lehet a hír, hogy az autót tervező mérnökök célja kitudódott, ugyanis az Autocar magazin belsős informátora szerint az elektromos MINI esetében kiemelt helyen van a teljesítmény előtérbe helyezése! Az autó a 3-ajtós MINI-nek is alapot adó UKL1 padlólemezre épülhet, amiben az akkumulátorok és az elektromos meghajtásnak is lesz hely. A hírek szerint a típus neve Cooper S E. lesz. A fenti videó egy rövid betekintést enged az elektromos autó gyártásának menetébe.

A hatótáv a pletykák szerint 320 km környékén várható, de tekintve, hogy ez egy “performance” modell lesz, valószínűleg nem sokan fognak finomkodni a menetpedállal! Egyes források azt is tudni vélik, hogy a hajtáslánc nagyban osztozhat majd az i3S rendszerével és 135 kW teljesítményű lesz.

Az autó 30 000 fontos áron nyithat, 2019 második felében, amit a dél-angliai Oxfordban fognak összeszerelni ahol az évi körülbelül 200.000 belsőégésű társa is készül majd.

Tegnap pedig előkerült az első, álcafólia nélküli MINI Cooper SE:

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!