A Rimac elektromos autókat gyártó vállalatba fektet a Hyundai

0

A dél-koreai Hyundai és leányvállalata, a Kia Motors 80 millió eurót fektet a horvátországi Rimac elektromos autókat gyártó vállalatba.

A dél-koreai autóipari csoport stratégiai megállapodást kötött a horvát Rimac céggel nagy teljesítményű elektromos autók és hidrogén üzemanyagcellás elektromos autók közös fejlesztéséről, amelyek prototípusait 2020-ban tervezik bemutatni.

A Hyundai a hidrogén üzemanyagcellás hajtáslánc fejlesztésében ért el eredményeket, a Rimac pedig a nagy teljesítményű elektromos autók járműtechnológiai rendszereivel.

“Olyan nagy teljesítményű autókat kívánunk építeni, amelyek nemcsak gyorsak, de a legmesszebbmenőkig megfelelnek ügyfeleink ‘álomautóról’ alkotott elképzeléseinek is” – jelentette ki Thomas Schemera, a Hyundai termelési igazgatója, alelnöke.

Ezzel a lépéssel nem a dél-koreaiak az elsők, ugyanis tavaly nyáron a Porsche 10%-os tulajdonrészt vásárolt a horvátországi elektromos autógyártó vállalatban.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!