Elektromos turistahajó az ABB jóvoltából!

0

A svéd ABB vállalat az e-autósok körében leginkább kiváló minőségű töltőiről ismert, legyen szó utcai, vagy otthoni megoldásokról. Ezúttal egy kicsit messzebb nyúlt az ABB karja, ugyanis egy amerikai hajóépítő vállalattal közösen összefogva két turistahajót is építenek, amik látogatókat fognak szállítani a Niagara vízeséshez. A hajókat az utakat szervező Maid of the Mist vállalat rendelte meg és a tervek szerint még az idei szezonban részt is tudnak majd venni az utasok szállításában.

Az akkucsomagokat, melyek egyenként 316 kWh kapacitással bírnak, az ABB szállítja, melyek az összesen 400 kW teljesítménnyel bíró motorokat fogják ellátni energiával. Az energiaáramlást biztosító PEMS (Power and Energy Management System) szintén az ABB műhelyből érkezik.

A Maid of the Mist vállalat egyébként áprilistól november közepéig indítja hajóit a vízeséshez, ezen idő alatt közel 1,6 millió utast juttat el oda.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!