Elon Musk sokszor beszél dolgokról, amik elsőre meghökkentőek, de az igazán meghökkentő az, amikor ezek meg is valósulnak. Ezért is érdemes figyelemmel hallgatni arra, amit mond. A napokban ugyanis az alábbit mondta:
“Az új akkucsomag, ami akár már jövőre gyártásba kerülhet, kifejezetten 1 millió mérföldes használatra lesz tervezve.”

Hirdetés

Azért ez komolynak hangzik és nem feltétlenül beszélhet Musk a levegőbe, hiszen a cég “régebbi tervezésű” akkumulátorai már most is csupán 10% körül öregszenek 160.000 mérföld után. Ezt az alábbi ábrán lehet megtekinteni:

Mindez pedig részletesebben:
Jelen állás szerint az átlagos Tesla akkumulátor 300.000 km (186.000 mérföld) környékén veszíti el kapacitása 10%-át, ami nagyon jó arány, de azért még messze van a Musk-által ígért értékektől. Ám ismerve a Tesla és Musk elkötelezettségét a fejlesztések és optimalizálások irányában, akár meg is valósulhat ez a kijelentés.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/