A Volkswagen újabb kihívás elé állítja a teljesen elektromos ID. R-t, ugyanis új rekord felállítását tervezik a Nürburgring-Nordschleifén. A Pikes Peak-hez hasonlóan a Nürburgring is komoly kihívást jelent az elektromos versenyautó számára, ezért a Volkswagen mindent elkövet, hogy itt is kitűnően vizsgázzon az ID. R. Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója így nyilatkozott: “A fejlesztések óriásiak, és idén ismét meg szeretnénk mutatni a Volkswagen képességeit az érzelmeket ébresztő gyors elektromos autók gyártásában. Továbbá meg szeretnénk mutatni, hogy mennyi teljesítménypotenciál van ma az elektromos hajtású autókban.”

A csapat intenzíven dolgozik a tisztán elektromos-meghajtású versenyautó fejlesztésén. A tesztelési és fejlesztési szakasz középpontjában a jármű hatékonyságának növelése áll. A két elektromos motor hajtotta, 500 kW (680 LE) rendszer-teljesítményű ID.R az előfutára a Volkswagen tisztán elektromos meghajtású járművekből álló ID termékcsaládjának.

Az Volkswagen Motorsport az akkumulátorokat is azokkal fejleszti közösen, akik az ID. termékcsalád technológiájának a kutatásában is részt vesznek. François-Xavier Demaison, a Volkswagen Motorsport műszaki igazgatója szerint “igazi kihívás megtalálni a legjobb egyensúlyt a sebesség és a rendelkezésre álló korlátozott mennyiségű energia között. Éppen ezért folyamatosan a hajtáslánc és az akkumulátor fejlesztésére koncentrálunk.”

A Nordschleifénél a Volkswagen Motorsport új aerodinamikai megoldással áll a rajthoz, hogy a lehető legnagyobb hatékonyságot érje el. A Pikes Peak-el ellentétben itt nem a leszorítóerő a lényeg, hanem hatékonyság! A Volkswagen Motorsport Hannoverben végzi el ezeket a szimulációkat, amelyeket az akkumulátorok kezelésének optimalizálására és a felfüggesztési komponensek adaptálására is használnak a Nordschleife nagyobb terheléseihez. “Nagy segítséget kapunk Wolfsburg technikai fejlesztési részlegétől” – mondja Dr. Benjamin Ahrenholz, a Volkswagen Motorsport számítási / szimulációs vezetője.

A Nordschleife-n ismét Romain Dumas ül az ID. R pilótafülkéjében, akit a Nürburgring szakértőjének tartanak. A Nordschleife-n a tisztán elektromos meghajtású járművek jelenlegi rekordja 6m 45,90-es – a Peter Dumbreck által a NIO EP9-es volánja mögött állított fel 2017-ben. Kíváncsian várjuk, hogy a Volkswagen meg tudja-e dönteni ezt a rekordot!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/