Amikor a Model 3 európai kiszállításai megkezdődtek, senkinek nem voltak kétségei a felől, hogy nehéz napok várnak hamarosan az európai autógyártókra, pontosabban azok elektromos változataira.
Az első darabokat még februárban kezdték el kiszállítani, az ügyfelek legnagyobb örömére. Nem telt el egy egész hónap és már jöttek a hírek, hogy a Model 3 Németországban elverte az összes ottani e-autót eladási számok tekintetében. A Renault Zoe például már évek óta trónolt az első helyen ebben az EU-s országban is, de a Model 3 hamar elrendezte a sorsát.

Március közepén már arról írhattunk, hogy több, mint 27ezer darab felett van a megrendelt Model 3-ak száma Európában! De prémium szedán kategóriában is kegyetlenül lecsapott a Model 3 a kontinensünkön, rögtön az után, hogy betette a lábát ide! Fontos megjegyezni, hogy itt  a kategórián belül már a belsőégésű típusokat is elverte.
Mára pedig eljutottunk oda, hogy egy európai országban a Model 3 maga mögé utasított belsőégésű típusokat is, ezzel pedig az ország legkeresettebb típusává vált. Ez az ország pedig Svájc lett! Márciusban 1094 darab Model 3-ra érkezett megrendelés, ezzel az addig piacvezető Skoda Octavia (801 db) visszaszorult a második, míg a VW Golf (546) a harmadik helyre. Az alábbi kimutatáson a Tesla svájci eladási figyelhetők meg:
Közel 2 hónap alatt tehát már van olyan ország, ahol elérte a Model 3 az első helyet eladásokban. Én személy szerint nem hittem volna, hogy ez ilyen hamar bekövetkezik. Az biztos, hogy a nagy európai márkáknak nagyon gyorsan reagálniuk kell, ha nem akarnak piacot veszteni.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/