A német vonatkozású manager magazin már sokszor adott jó tippeket elektromos autókról, egyes márkák vezetőinek nyilatkozata alapján. Így történt ez most is, hiszen a BWM AG egyik vezetője, Klaus Fröhlich elhintett egy kis infómorzsát, miszerint 2024-ben egy újabb i modell érkezhet a piacra, esetleg i2 néven. Az újdonság pedig az árával hódítana, 30.000 eurós nyitóárral!

Több verzió is kering a neten a lehetőségekről. Az egyik szerint az i2 és az i3 párhuzamosan megvásárolható lenne, míg egy másik lehetőség azt taglalja, hogy az i2 váltaná az i3-at a piacon. Ami viszont közös a találgatásokban, hogy az i2-ből kihagyná a BMW a karbonvázat, aminek előállítása egyre költségesebb és nyűgösebb már. A BMW i3 évről évre nagyobb volumenben fogy, így valahol érthető, hogy ekkora tételben már problémákat tudok okozni egy ilyen komponens gyártása.

Ha lesz is valami az i2-ből, akkor annak kedvező árába biztosan közrejátszik a most alakuló BMW-Daimler összefogás is. Az már hivatalos, hogy a BMW olyan modelleken dolgozik, mint az iX3, i4 és az iNEXT. Érdekesség, de a BMW már 2010-ben lefoglalta magának az alábbi típusjelzéseket: i1, i2, i3, i4, i5, i6, i7, i8, i9. Ebből eddig az i3 és i8 kapott autót is a neve mellé.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/