Mikor a Tesla március elején robbantotta a nagy hírt, miszerint rendelhető lesz az olcsóbb 35.000 dolláros Model 3 akkor úgy nyilatkoztak, hogy hamarosan növelni fogják az összes Long-Range modell hatótávolságát. Elon Musk akkor azt mondta:
“Vannak még olyan tényezők, melyek bevezetésével ügyfeleik igencsak elégedettek lennének. A Tesla annyira szoftver-alapú vállalat, mint amennyire hardver-alapú is, éppen ezért szoftverfrissítés útján az első-kerék meghajtású,long-range modelljeink hatótávját ily módon könnyedén meg tudjuk emelni 310 (500 km)-ről 325 mérföldre (523 km). Ez minden jelenlegi és leendő long-range verziós járművünk vásárlójának járni fog, tehát minden érintett megkaphatja majd a 15 mérföld (23km) plusz hatótávot.”

Nos, úgy tűnik eddig kellett csak várni az érintett tulajdonosoknak, ugyanis a Tesla elkezdte ezen járművek szoftverfrissítését a 2019.5.15 számú firmware frissítéssel. Az első beszámolók pedig el is kezdtek szállingózni a Reddit közösségéhez:

A plusz hatótávhoz Elon Musk szerint a motor, és az inverterek hatékonyságának növelése is kellett. A Tesla szerint további hatékonyságnövelési technikákkal újabb 5%-al növelhető majd a hatótáv.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/