Skoda Vision iV – a Skoda elektromos jövője

0

A Skoda végre bemutatta elektromos koncepció autóját a Genfi Autószalonon, a régóta várt Vision iV tanulmányt. A modell egy a Volkswagen MEB platformján alapuló crossover coupe, amely a “Skoda elektromos jövőjét hozza a jelenbe”.

Két nappal ezelőtti írásunkban még csak spekulációkat tudhattunk meg a tanulmányról, mára pedig kész adatokat kaptunk a cseh gyártótól. A Vision iV koncepcióautó két elektromos motorral rendelkezik, melyek összesen 306 lóerőre képesek (225 kW). Nulla százas sprintet pedig 5,9 másodperc alatt futja le. Továbbá a Vision iV egy 83 kWh-s akkumulátort kapott, mellyel közel 500 kilométert tehetünk meg egyetlen töltéssel (WLTP). Sajnos a töltésről nem sokat tudtunk meg, de a csehek azt állítják, hogy közel 30 perc alatt tudjuk 80%-ra tölteni az autó aksiját.

A VW MEB moduláris elektromos autóplatformjára épülő jármű, sportos, aerodinamikus karosszériát, és egy ŠKODA-ra jellemző tágas belső teret kínál. A 22 hüvelykes kerekek vizuálisan kiemelik és hangsúlyozzák a jármű lenyűgöző formáját. A szemet gyönyörködtető részletek közé tartoznak a ŠKODA rács függőleges lécében lévő megvilágított üvegelemek és a hagyományos szárnyas tükrök helyett cápa uszonyokra emlékeztető formájú kamerák. A jármű alsó részében található sík lítium-ion akkumulátor helyet takarít meg. Az innovatív technológiák nagyobb biztonságot és kényelmet biztosítanak, új információs és szórakoztató korszakot vezetnek be. Az okostelefonok közvetlenül integrálhatók a jármű információs és szórakoztató rendszerébe, és digitális kulcsként is használhatók a jármű megnyitásához.

Egyelőre még nincs pontos infó, hogy a Skoda mit fog kezdeni a bemutatott járművel. De bízunk benne, hogy egy szériamodell előjelét láthatjuk majd a bemutató alatt. Egyébként a cseh gyártó 2022-ig több mint 10 elektromos-meghajtású modellt akar a piacra dobni. Vagyis a következő négy évben átlagosan több mint két újdonságra kell számítani.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/