Skoda Vision iV elektromos koncepció, 500 kilométeres hatótávval

0

Február közepén írtunk egy újdonságról, mégpedig a Skoda Vision iV elektromos koncepcióról. A cseh gyártó nagyon ügyesen titkolta a modell érkezését, egészen eddig, ugyanis alkalmasnak ítélték az időpontot arra, hogy bemutassanak egy tisztán elektromos-meghajtású crossover coupé-t. A modell a Volkswagen moduláris MEB platformjára épül. A közlemény szerint a lejtős tetővonallal és sportos megjelenéssel rendelkező tanulmány alá 22 colos, aerodinamikai szempontok alapján kialakított felniket helyeztek, a hagyományos visszapillantókat kamerákra cserélték, a kilincseket és az ablakkereteket pedig egy az egyben eltávolították.

Mostanra pedig kiderült, hogy a MEB platformra épülő modell akár az 500 kilométeres (WLTP) hatótávot is tudni fogja majd egyetlen töltéssel. Itt is két elektromos motor kapna szerepet a hajtásban, akárcsak a Vision E esetében.

Egyelőre még nincs pontos infó, hogy a Skoda mit fog kezdeni a bemutatott járművel. De bízunk benne, hogy egy szériamodell előjelét láthatjuk majd a bemutató alatt. Egyébként a cseh gyártó 2022-ig több mint 10 elektromos-meghajtású modellt akar a piacra dobni. Vagyis a következő négy évben átlagosan több mint két újdonságra kell számítani.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!