A Skoda egy tisztán elektromos modellt mutat be a Genfi Autószalonon

0

Már csak alig egy hónap van hátra a Genfi Autószalon megnyitójáig, ahol a Skoda egy meglehetősen érdekes tanulmány autóval készül.

A cseh gyártó nagyon ügyesen titkolta a modell érkezését, egészen eddig, ugyanis alkalmasnak ítélték az időpontot arra, hogy bemutassanak egy tisztán elektromos-meghajtású crossover coupé-t. A modell a Volkswagen moduláris MEB platformjára épül. A közlemény szerint a lejtős tetővonallal és sportos megjelenéssel rendelkező tanulmány alá 22 colos, aerodinamikai szempontok alapján kialakított felniket helyeztek, a hagyományos visszapillantókat kamerákra cserélték, a kilincseket és az ablakkereteket pedig egy az egyben eltávolították.

Szó, ami szó, a sportosságot nehéz lenne elvitatni a modelltől, sőt, szemből nézve némi agresszivitás is felfedezhető benne, ami leginkább a Skodától kissé szokatlanul széles, függőleges lamellákat felvonultató hűtőrácsnak köszönhető. Szintén nem a szelídséget hirdetik a méretes légbeömlők és a végletekig elvékonyított fényszórók sem, ami szép lassan már a sorozatgyártott modelleknél is hétköznapivá válnak. Hátulról nézve is újított a Skoda, hiszen az optimális légáramlatok érdekében a spoiler ívét is aprólékosan megtervezték. Akárcsak a LED-es hátsó lámpákat és a köztük elhelyezkedő világító Skoda feliratot is.

Egyelőre még nincs pontos infó, hogy a Skoda mit fog kezdeni a bemutatott járművel. De bízunk benne, hogy egy szériamodell előjelét láthatjuk majd a bemutató alatt. Egyébként a cseh gyártó 2022-ig több mint 10 elektromos-meghajtású modellt akar a piacra dobni. Vagyis a következő négy évben átlagosan több mint két újdonságra kell számítani.

A jövő elektromos Skodái pedig ígéretesnek tűnnek, hiszen Oliver Stefani főtervező szerint a mostani tanulmányon látható elemek sorozatgyártott modelleken is felfedezhetőek lesznek.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!