Moduláris akkumulátor lenne a Fiat Centoventi egyik újítása!

1

Ezért jó, amikor beindul egy autókiállítás, hiszen sok új ötlet és a jövőben megvalósuló tanulmányautó kerül ilyenkor bemutatásra. Így volt ez a Fiat esetében is, akik az 500e tisztán elektromos kisautón túl eddig nem nagyon törték össze magukat az elektromos, vagy a plug-in hibrid meghajtások felhasználását tekintve.

Na de majd most! A Fiat Centoventi – a szó jelentése 120 – több mindent is jelent a gyártó értelmezésében. Egyrészt tiszteleg a 120. évforduló előtt, másrészt az autó nagy előnye az lesz, hogy akár 120 féle kivitelben is összeválogathatja azt a leendő vásárló. A képen is látható lyukacsos felületre megvásárolható kiegészítők helyezhetőek el tetszőlegesen, továbbá az autó egész belső menürendszere úgy lenne kialakítva, hogy annak „szíve” a tulajdonos okostelefonja lesz.
Az összeválogatást itt úgy kell érteni, hogy különböző külső és belső látványelemekből tud a vásárló válogatni a konfigurátorban. Többek között négyféle tetőkárpit, lökhárító, külső és dísztárcsa közül. A Külső borítás kapcsán kiemelték, hogy azt bármikor gyorsan és könnyedén lehet másik színre váltani az erre a technológiára felkészített kereskedésekben.

Ám a másik nagy újítás a moduláris akkupakk. A gyártó alapból egy 100 km-re elegendő méretet ad az autóhoz, ám ha szükség van nagyobb hatótávra, akkor opcionálisan három további modul is csatlakoztatható az autóban lévőhöz, kitolva a maximális hatótávot akár 500 km-re. A Fiat szerint a művelet akár az otthoni garázsban is kivitelezhető lenne!

[vc_video link=”https://youtu.be/h2wGA-1WBjM” align=”center”]

További választható extra lenne a tetőbe épített, 50 Watt előállítására képes napelem is, ami álló helyzetben elég lenne a leparkolt autó temperálására, valamint egy hátulra beépített kijelző üzemeltetésére is.

Regisztrálj az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!