Megmutatták a Seat első teljesen elektromos autóját

0

Tegnap még csak egy teaser fotót láthattunk az elektromos modellről, mára pedig már teljesen bemutatta a spanyol gyártó az első teljesen elektromos modelljüket az El Born-t. Ahogy arra már számítani lehetett, egy elektromos hatchbackről rántották le a leplet, ami egyértelműen a Volkswagen I.D mintájára készült el, további érdekesség, hogy a Seat egy Barcelona egyik népszerű kerületéről nevezte el a modellt.

Az első elektromos Seat tanulmány egy modern megjelenést kapott némi egyterű stílussal, pont úgy mint a Volkswagen I.D. Már az ajtó elejéről megmondhatjuk, hogy nem egy belsőégésű modell. Hogy az El Born és az I.D közötti kapcsolat valós, egy percig sem kérdéses, elég csak az általános formát, az A-oszlop tervezési módját, vagy épp a hátsó ajtó C-oszlophoz történő nyújtását nézni.

Mindez érthető, hisz hasonló megoldásokkal komoly fejlesztési összegeket spórolhatnak a gyártók.

A gyártó az utasteret is leegyszerűsítette, így egy nagyszerű és letisztult belteret kapunk. Viszont a megszokott középkonzol kicsit hiányozhat, helyét tárolórekeszek vették át ezzel pedig tovább növelték a modell praktikusságát. Adott a kis középső digitális műszercsoport, a D-alakú kormány és a vezető felé fordított infotainment képernyő.

A hajtáslánc némileg különbözni fog a VW I.D. modellekétől, hiszen míg a német gyártónál egy 170 lóerős elektromos motorról és 550 kilométeres hatótávolságról szólnak a hírek, addig a Seat egy 204 lóerős teljesítményt, 420 kilométeres (WLTP) hatótávolságot és 7,5 másodperces 0-100-as gyorsulást ígér.

A 64 kWh-s akkucsomag pedig a 100 kW-os DC villámtöltést is támogatni fogja, mindez azt jelenti, hogy szinte nullára merült állapotról közel 47 perc alatt tölthetjük az El Born-t 80%-ig.

Az egyelőre még csak tanulmány formájában létező modell sorozatgyártását 2020-ban indítják el, és ez lesz az első olyan autója a spanyol márkának amiben már kettes szintű önvezető rendszert is kínálnak.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!