Sorozatgyártásba kerülhet a Peugeot e-LEGEND

0

Az elmúlt napokban nagy sikert aratott a Peugeot a legújabb tisztán elektromos tanulmány autójával az e-LEGEND-el.

Azonban a siker és az öröm addig tartott amíg meg nem tudták az érdeklődők, hogy a gyártó nem kívánja sorozatgyártásba küldeni az újdonságot. Pedig lenne rá kereslet! A francia Autonews.fr oldal is így gondolja, ugyanis petíciót indítottak annak érdekében, hogy az emberek segítségével meggyőzze a vállalatot arról, hogy az autóra igenis szükség van.

Rekordidő alatt, kevesebb mint négy óra kellett ahhoz, hogy 4000 felhasználó alá írja a petíciót. Ez a lépés pedig a gyártó vezetőjének, Jean-Philippe Imparatónak a figyelmét is felkeltette, aki Twitteren közölte, ha a petíciót aláírók száma eléri az 500 ezret, komolyan fontolóra veszik a modell elkészítését.

A Paris Motor Show-n rendezett kerekasztal beszélgetésen Jean-Philippe Imparato megemlítette, hogy ha az e-LEGEND sorozatgyártásba menne, azt benzin és dízelmotorral, valamint tisztán elektromos hajtáslánccal is elérhetővé tennék. Továbbá a Motoring lapnak a vezető azt is elmondta, hogy a tanulmány jelenlegi formája már sokkal visszafogottabb annál, mint amit először terveztek. Valahol tervezték, talán készülhettek rá, ha esetleges sorozatgyártás lenne a modellből akkor a koncepció és a közúti modell között a lehető legkisebb legyen a különbség.

Ha a petíció sikerrel zárulna, akkor az e-LEGEND leghamarabb 2023-ban kerülne az utakra. A petíciót pedig ide kattintva lehet “aláírni”.