Bemutatkozott a Peugeot e-Legend Párizsban

1

A média képviselői már bent vannak a holnaptól nyilvánosan is látogatható Paris Motor Show-n, ami francia rendezvény lévén a hazai gyártók kedvenc helyszíne, ha újdonságokat kell bemutatni.

Így van ez a Peugeot esetében is, ami közel 120 éves tapasztalatával igazi rutinos játékosnak mondható a szakmában. Ezért is tekint rájuk mindenki nagy figyelemmel, ha valami újdonsággal állnak elő. Ez pedig most meg is valósult az 1960-as évek egyik sikertörténetének újragondolásával. A Pininfarina-dizájn alapján megalkotott Peugeot 504 Coupe kora egyik legnagyobb dobása volt, amit most újragondolva hozott el nekünk a 21. századba a Peugeot.

A szögletes vonalakat használó kupé forma tetszetős, bár a hűtőrács ebben az esetben csak dekorációs célokat szolgál, hiszen nincsen belsőégésű motor az autóban, ami ezúttal 19 collos kerekeken gurul.

Természetesen az utastérben is folytatódik a retró életérzés, elég csak a formákra tekinteni, amikből kiérezni a 60-as éveket, mégis frissnek hatnak így, újragondolva. Ami viszont megdöbbentő (és valószínűleg az esetleges végleges modellben nem is lesznek benne), az a 16 különböző helyre elhelyezett LCD kijelző. A műszerfal, valamint a klasszikus kezelőszervek helyét LCD kijelzők vették át, kiegészítve egy tekerhető gombbal. De találunk még 29 colos LCD kijelzőket az ajtókban(!), valamin a napellenzőkben is vannak ilyen megoldások, darabonként egy 12 colos kijelzővel.

Ami az e-autós megoldások illeti, az alábbi információk állnak rendelkezésre és remélhetőleg ezek is maradnak egy végleges típus esetében:

  • 100 kWh-s akkucsomag
  • 600 km hatótáv (WLTP)
  • 25 perc alatt 500km-re feltölthető akkucsomag
  • 340 kW (456 LE) teljesítmény
  • 800 Nm nyomaték
  • 0-100 km/h gyorsulás: kevesebb, mint 4 mp
  • végsebesség: 220 km/h

A számok impozánsak, de valljuk be őszintén, az ilyen autók eddig is megmaradtak a kifutón. Természetesen reméljük mi is, hogy az e-legend lesz a kevés kivételek egyike, impozáns formáival biztosan lenne helye egy 21. századi városképben.

[vc_video link=”https://youtu.be/cXt8L3hAEnM” align=”center”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!