A sivatagi hőségben is letesztelték a teljesen elektromos Mercedes-Benz EQC-t

0

A sivatagi hőség sem jelent akadályt a teljesen elektromos Mercedes-Benz EQC-nek, ami egyre közelebb kerül a sorozatgyártáshoz.

Pár napja a spanyolországi Tabernas sivatagban rótták a köröket az elektromos SUV-val. A megtartott tesztek után már nem marad más hátra, mint a modell bemutatója. Azonban erre sem kell sokat várni, ugyanis a gyártó szeptember 4-én ismertet minden minket érintő adatot. Az elektromos-meghajtású EQC legnagyobb riválisa a két héttel később érkező Audi e-tron lesz, és bár a modellt jelen pillanatban még tetemes mennyiségű álcafólia védi, a korábbi kémfotók alapján úgy tűnik, a sorozatgyártású változat tervezésekor az Generation EQC alapjaira építettek a mérnökök.

Az alapdesign az EQ tanulmánytól származik, amit ide kattintva el lehet olvasni. Az új EQC egy fokkal emberközelibb és visszafogottabb lesz. Maga a karosszéria, és ahogy látható a süllyesztett kilincsek és a kamerákkal helyettesített visszapillantók sem kerültek fel az autóra.

[vc_video link=”https://youtu.be/JAH8Xt5g-zE” align=”center”]

A Mercedes-Benz első saját elektromos modellje nagyon fontos a csillagos márka számára, mindez nem is annyira meglepő, hiszen az említett extrák nélkül olcsóbban tudja majd azt kínálni ügyfeleinek a gyártó, így ezen a téren némi előnyre tehetnek szert az e-tronnal szemben.

A fenti videóból kiderül, hogy az EQC tesztelése közel három éve zajlik, ez idő alatt 90 prototípust és 30 előszériás modellt teszteltek.

Pontos specifikációk még nem ismertek, csak találgatni lehet, hogy a Generation EQ tanulmány két villanymotorja bekerül-e a sorozatgyártott változatba. Amennyiben igen, úgy 408 lóerős teljesítményre és 700 Nm-es nyomatékra számíthatnak majd a vásárlók, akik a 70+ kWh-s akkumulátorcsomagnak köszönhetően egyetlen töltéssel akár 500 kilométert is megtehetnek majd.

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Mercedes-Benz és a Smart világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Mercedes-Benz, Smart Elektromos és Plug-in hibrid autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]