Elektromos autók töltőtelepítésének a folyamata – 2. rész

0

Pont egy hete, hogy bemutattuk az elektromos autók töltőoszlopainak a telepítési folyamatát amit nyolc pontban szedett össze nekünk az e-Mobi. Aki még nem olvasta, ide kattintva pótolhatja.

A cikk után számtalan levelet és kérdést kaptunk az újonnan telepített töltőkkel kapcsolatban. Ma ezekre a kérdésekre is megpróbálunk válaszolni, ugyanis az  e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kftismét nagyon gyorsan segített, és megküldte a kérdéseinkre a válaszokat. A legtöbben a töltők körüli felfestésről, táblázásról és parkosításról érdeklődtek, hogy ezek miért is nincsenek még megvalósítva a legtöbb e-autó töltőnél.

Válaszok:

  • Mindenhol ki lesz téve a KRESZ tábla, azaz mindenhol ott lesz a tiltó tábla. Akárcsak a mellékelt képen!
  • Az alvállalkozók folyamatosan végzik a tereprendezést, hogy mindenhol legyen betonozás/viacolor illetve gyeptégla.
  • Ahol fizetős parkolóba került a töltő, ott is lesz tiltótábla a belsőégésű autónak. Ezen kívül pedig kiegészítik egy “fizetős parkoló” táblával, hogy az ott töltő e-autósok is tisztában legyenek azzal a ténnyel, hogy a parkoló fizetős. Az alábbi linkre kattintva egyszerűen és gyorsan megnézhetjük, hogy mely városokban ingyenes a parkolás a zöld rendszámos autóknak.

Az biztos, hogy az újonnan telepített oszlopoknál az lenne a legideálisabb, ha egy időben lenne kint a villanyszerelő, az üzembehelyező és a forgalomtechnikai táblákat, felfestéseket kivitelező személy. Azonban ezt a helyzetet az élet elég gyorsan és könnyel felülírja. Abban is biztos vagyok, hogy sok autós nem direkt áll ezekre a töltőhelyekre, szimplán egyszerűen nem ismerik még ezeket a berendezéseket. Hiszem, hogy hamarosan ugyanolyan evidens lesz, mint a mozgáskorlátozottak parkolója.

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]