Parkolás zöld rendszámmal a Budai Várban

0

Pár nappal ezelőtti cikkünkben összegyűjtöttük, hogy a budapesti plázákban és bevásárlóközpontokban milyen körülmények között tudnak a zöld rendszámos autók parkolni és tölteni. Ma pedig tisztázzuk a Budai Várba történő behajtást és parkolást.

Elég sok levelet kapunk, melyben arra kérnek, hogy segítsünk eligazodni az I. kerület és a Budai Várba való behajtási káoszban. Tudni illik, hogy Budapest összes kerületében ingyenes a parkolás a zöld alapszínnel ellátott autóknak, ezen kívül még számos nagy városban nem kell fizetnünk a parkolásért ha ilyen autónk van. Hogy mely városokban ingyenes a parkolás azt ide kattintva tudhatjátok meg.

Felkerestük a Budavári Kapu kft.-t akik készségesen segítettek, amit ezúton is köszönünk!

Budapest, I. kerületében időkorlátozás nélkül lehet várakozni és parkolni az e-autósoknak. Amennyiben nem hajtunk be a „Védett övezetbe”, akkor díjmentes a várakozás és a parkolás is (Dísz tér). Ha pedig egy kicsit beljebb merészkedünk az úgynevezett „Védett övezetbe” akkor kihajtás előtt a kihelyezett automatáknál tudjuk rendezni a parkolási díjat. Az első fél óra várakozás ingyenes, a második fél óra 520 Forint, majd egy óra várakozás után 630 Forint/óra.

Továbbá a Bécsi Kapunál lehetőségünk van tölteni az elektromos járgányunkat is. Igaz, a Lovas út 41-42 alatt található villámtöltő berendezés indításához RFID kártyára lesz szükségünk amit a Kapisztrán tér 1. alatt tudunk kiváltani egyszeri 2000 Ft ellenében. Telefon: +36 1 458 3000

A lenti térkép segít eligazodni:

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!