Elektromos tűzoltóautó? Miért is ne?

0

A szárazföldi közlekedés egyre több szegmensébe érkezik meg az elektromos meghajtás. Rendőrautó, kamion már most is van elektromosból, itt volt az ideje egy ilyen tűzoltóautónak is!

Meglátta a kínálkozó lehetőséget az osztrák Kreisel vállalat és úgy döntöttek, hogy egy Mercedes Sprintert fognak átalakítani erre a célra, együttműködve a Rosenbauer (tűzoltó autók építésében jeleskednek), valamint a LINZ AG. vállalattal.

A Kreisel sem ma kezdte a szakmát, hiszen többek között olyan projekteket tudhatnak magukénak, mint az optimálisra megépített e-Golf, vagy az 1 millió dolláros klasszikus Porsche 910 elektromos változatának létrehozása. Ők csinálták Arnold Schwarzenegger egyedileg épített Mercedes-Benz G-osztályos autóját és teljesen elektromos Hummerét is. Ezekről a projektekről hamarosan olvashatjátok a teljes cikkeket is nálunk.

Visszatérve a tűzoltóautóra, Markus Kreisel, a Kreisel Eletric vezérigazgatója is nyilatkozott az ötletről:

„Az olyan járművek, mint a tűzoltóautók az igazán ideális alanyok az elektromos átalakításra. Legtöbbször rövidebb távokat kell csak megtenniük és két vonulás között van idejük tölteni a telephelyen. Különösen a nagy belvárosok, a városközpontok és a vidéki kisközösségek, illetve a repülőterek vonzáskörzetében tudnék ilyen állomásokat elképzelni.”

A vállalat egy 620 kg súlyú, 86 kWh kapacitású akkumulátorcsomagot tett az autó alvázára, amivel a tervek szerint 160 km hatótávot tudnának elérni egyetlen töltéssel.

[dt_small_photos category=”kreisel-tuzoltoauto”]

Az elektromos motor teljesítménye pedig 120 kW. A töltést éjszaka Type2 csatlakozón oldanák meg, sürgősebb esetekre pedig CCS csatlakozó is rendelkezésre állna.

Forrás: electrek.co

[vc_video link=”https://youtu.be/ZoQFmKPZuqk” align=”center”]

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Mercedes-Benz és a Smart világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Mercedes-Benz, Smart Elektromos és Plug-in hibrid autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]