További 34 milliárd eurót költ elektromos és önvezető autókra a Volkswagen

0

A Volkswagen több, mint 34 milliárd eurós fejlesztési programot indított, hogy lépést tartson az autóipar jelenlegi átalakulásával. 10,6 ezer milliárd magyar forint, eszméletlen mi pénz!

A pénteki felügyelőbizottsági ülésen, Matthias Müller vezérigazgató külön hangsúlyozta, hogy „éppen most találjuk fel újra az autót, ezért a 2018-2022-es időszakban több mint 34 milliárd eurót fordítunk az autonóm- és az elektromobilitási technológiák fejlesztésére.” A vezérigazgató megemlítette, hogy „az aktuális technológiák elhanyagolása nélkül kell ezeket a fejlesztéseket végre hajtanunk, mivel a belátható időben még ezekkel keressük a pénzt.”

A VW átfogó offenzívát akar indítani, ezért 2025-re minden negyedik autója elektromos meghajtású lesz. 2030-ra pedig elérheti, hogy a csoport valamennyi modelljének legyen legalább egy elektromos változata. Ezzel együtt a társaság történetének egyik legnagyobb beszerzési programja is elindul. Több mint 50 milliárd eurót fordítanak akkumulátorok vásárlására. Mivel a VW-nél még nincs saját akkumulátor gyár, ezek szerint nem is tervezik ennek építését.

Az egész autóipar a következő években jelentősen átalakul, ami nagy lehetőségeket kínál, de hatalmas erőfeszítéseket követel. Mindenesetre hamarosan kiderül, hogy mire lesz képes a VW!

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!