Renault-Nissan-Mitsubishi: 12 tisztán elektromos autó a 6 éves tervben

0

A Renault-Nissan-Mitsubishi triumvirátus új programot indított, aminek a neve Alliance 2022. A fő célja ennek a programnak, hogy az elkövetkezendő években minél több elektromos autót adjanak ki minél magasabb profit mellett. Az egyesülés mellett, döntöttek arról is, hogy egy közös platform jóval megkönnyítené a gyártás felgyorsítását ezért a következő 6 éves tervre ezeket a célokat tűzték ki maguknak:

  • 4 platform alkalmazásával több mint 9 millió jármű gyártása
  • További fejlesztések az elektromos és autonóm technológia terén
  • Közös EV platformokkal és komponensekkel 12 tisztán elektromos modell legyártása
  • 40 jármű felszerelése valamilyen önvezető technológiával

Carlos Ghosn elmondta: „A mai nagy egy teljesen új mérföldkő a vállalataink életében, mivel az Alliance 2022 stratégiai tervezetünk segítségével az utolsó évre jelentkező többlethatás megduplázódhat. Így az évi 10 millió eurót is elérheti. Ahhoz, hogy ez ténylegesen megvalósítható legyen, a Renault, Mitsubishi és a Nissan felgyorsítja a közös platformok, erőforrások, autonóm és connected car fejlesztéseit”.

Ha sikerül megvalósítani a fent említett terveket, akkor óriási előrelépés lenne a tavalyi évhez képest, amikor is mindössze 2 millió járművet építettek közös platformokra a felek.A legyártott járművek 75%-ba közös erőforrás lesz beszerelve. Tizenkét új, zéró károsanyag-kibocsátású elektromos jármű forgalomba állítása is a terv részét képezi, természetesen közös elektromos alkatrészek felhasználásával. Ugyanebben az időszakban 40 járművet vezetnének be különböző mértékű autonóm technológiával a részlegestől egészen a teljesen önálló működésig.

Carlos végül így nyilatkozott: „Ez a terv elősegíti tagvállalataink növekedését és jövedelmezőségét, ráadásul terveink között szerepel további társaságokat is bevonni az együttműködésbe. 1999-ben még két tagja volt a Szövetségnek, akik együtt növekedtek, az Alliance 2022-vel bebizonyítjuk majd, hogy három, vagy annál több céggel együtt is tudunk fejlődni.”

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!