Egyedülálló környezetvédelmi támogatások a BMW Group Magyarország jóvoltából

1

A környezetvédelem és a hosszú távú fenntarthatóság a BMW Group vállalati stratégiájának meghatározó alapköve, a világ elsőszámú prémiumautó-gyártója ezért 2017. augusztus 25-től exkluzív környezetvédelmi és innovációs hozzájárulásokkal ösztönzi az elektromos mobilitás közép-európai térnyerését, valamint az Euro 6 emissziós szabványnak megfelelő dízel- és benzinüzemű hajtáslánc-technológiák elterjedését.

A BMW Group immár évek óta jövőbe mutató vállalati stratégiája egyik legfontosabb alappilléreként tekint a hosszú távon fenntartható járműtechnológiák kifejlesztésére, előállítására és népszerűsítésére, amelyet a vállalatcsoport tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsik piacán kínált legszélesebb, kilenctagú modellpalettája is igazol. A BMW i3 tisztán elektromos kisautó és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó mellett a bajor prémiumgyártó a BMW 225xe iPerformance, a BMW 330e iPerformance, a BMW X5 xDrive40e iPerformance, a hosszított tengelytávolságú karosszéria-változatban is megrendelhető BMW 740e iPerformance, a 2017 elején bemutatott BMW 530e iPerformance és az első plug-in hibrid MINI-ként debütált MINI Cooper S E Countryman ALL4 modelleket egytől egyig sorozatgyártásban kínálja ügyfeleinek. Hálózatról tölthető hajtásláncaival és az Euro 6 emissziós szabványnak is megfelelő benzines és dízeltechnológiával a BMW Group kompromisszumot nem ismerő járműtechnológiai úttörőként formálja a személyes mobilitás jövőjét.

„A fenntarthatóság éppúgy eggyé vált velünk, mint a vezetés színtiszta élménye” – fogalmazott Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke. „A BMW i divízió létrehozásával a német autógyártók közül elsőként köteleztük el magunkat az elektromos mobilitás mellett, hiszen meggyőződéssel valljuk, hogy a vezetés élménye és a hosszú távon fenntartható mobilitás jövője egyet jelent. Az autóiparban úttörőként igyekszünk egyre inkább segíteni az elektromos mobilitás térnyerését, egyedülálló digitális szolgáltatásaink mellett elsősorban az autóiparban jelenleg elérhető legszélesebb hálózatról tölthető modellportfólióval” – mondta Harald Krüger a 2017 augusztusi berlini dízel konferencián, majd rámutatott, hogy a hosszú távon fenntartható megoldások nem merülnek ki az elektromos modellekben. „A személyes mobilitás jövőképe minden kétséget kizáróan a csúcstechnológiás dízelek megoldásaitól is függ, hiszen a környezetvédelemnek számos oldala van. Az egyik legfontosabb a klímaváltozás elleni küzdelem” – zárta gondolatait a BMW AG igazgatótanácsának elnöke.

A személyes mobilitás jövőjébe történő befektetés részeként 2017. augusztus 25-től a BMW Group Magyarország átfogó környezetvédelmi támogatásokkal ösztönzi az elektromos mobilitás térnyerését, valamint az Euro 6 emissziós szabványnak megfelelő dízel- és benzinüzemű modellek elterjedését: új BMW vagy MINI modell vásárlása esetén a vállalat akár 640 000,- forint* környezetvédelmi hozzájárulással támogatja azon ügyfeleit, akik a vásárlásnál Euro 4 vagy alacsonyabb emissziós szabványnak megfelelő, dízelüzemű használtautójukat is beszámíttatják (a támogatás összege a megvásárolt modelltől függ, részletek a www.bmw.hu és www.mini.hu weboldalakon). Az egyedülálló környezetvédelmi támogatás a BMW i3 tisztán elektromos kisautó vagy bármely plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modell vásárlása esetén vehető igénybe, valamint a BMW Group azon modelljeinél, amelyeknek Euro 6 emissziós szabványnak is megfelelő kombinált károsanyag-kibocsátása maximum kilométerenkénti 130 gramm. A BMW Group Magyarország exkluzív környezetvédelmi hozzájárulása az állami támogatásokon felül értendő és más kedvezményekkel is összevonható. A vállalat innovációs bónuszt kínálva az új BMW X1-et akár 1 640 000,-ft* árelőnnyel teszi elérhetővé (mely magában foglalja a körneyezetvédelmi támogatást), a BMW 3-as limuzin pedig – amely az egyik legnépszerűbb BMW modell Magyarországon – környezetvédelmi támogatással együtt akár összesen 2 740 000,- forint* innovációs bónusz kedvezménnyel megrendelhető.

A BMW Group Magyarország átfogó kezdeményezése 36 különböző MINI modellre is kiterjed, amelyek az Euro 6 emissziós szabványnak való megfelelés és a kilométerenkénti maximum 130 gramm kombinált károsanyag-kibocsátási érték függvényében akár 400 000,- forint* értékű innovációs bónuszt élvezhetnek, amennyiben a vásárló Euro 4 vagy annál régebbi emissziós normájú dízelüzemű személyautót számíttat be a vásárlás során.

A vállalat egyedülálló környezetvédelmi támogatása kézzelfogható lehetőséget kínál azon használtautó-tulajdonosoknak, akik Euro 4 vagy alacsonyabb emissziós szabványnak megfelelő dízel gépkocsijukat a piacon jelenleg elérhető egyik legmodernebb, hosszú távon fenntartható járműtechnológiák egyikére cserélnék. A környezetvédelmi hozzájárulás a BMW Group Magyarország újabb, a hosszú távon fenntartható mobilitás térnyerését ösztönző kezdeményezése: a vállalat a jövőbe mutató modelleket kínáló BMW i almárkát 2014 novemberében vezette be Magyarországon, amely az elmúlt három évben a BMW i divízió egyik legsikeresebb közép- és délkelet-európai piacává érett. 2015 őszén a BMW i3 kapta meg elsőként a leginkább környezetbarát gépkocsikat megillető zöld rendszámot, 2016. december 23-án pedig az importőr az első állami támogatású BMW i3 modellt is átadta ügyfelének. A BMW Group Magyarország elkötelezett a hosszú távon fenntartható, környezetbarát mobilitás mellett, a vállalat exkluzív környezetvédelmi támogatása így egyre több elégedett ügyfélnek jelenthet megoldást, essen választásuk akár tisztán elektromos meghajtású, plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt, vagy Euro 6 emissziós szabványnak is megfelelő benzin-, illetve dízelüzemű BMW vagy MINI modellre. A környezetvédelmi hozzájárulás a BMW széleskörű modell- és motorpalettájának jelenleg több mint 100 tagjára és több mint 35 különböző MINI modellre igénybe vehető*.

A BMW Group tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modelleket összesítő palettájáról a bajor prémiumgyártó ügyfelei jelenleg kilenc gépkocsi közül választhatnak. 2018-ban a portfólió az új BMW i8 Roadster modellel bővül, amelyet számos tisztán elektromos meghajtású modell világpremierje követ majd: 2019-ben a vállalatcsoport oxfordi létesítménye megkezdi a tisztán elektromos MINI sorozatgyártását, majd 2020-ban a zéró emissziójú vezetési élményt ígérő BMW X3 is megérkezik az utakra. A BMW Group vadonatúj, tisztán elektromos zászlóshajója 2021-ben mutatkozik be: a BMW iNEXT modell a vállalatcsoport dingolfingi gyárában lát majd napvilágot, a jövőbe mutató járműtechnológiák és az elektromos mobilitás abszolút fejlesztőközpontjaként erősítve meg Németország kulcsfontosságú szerepét, egy új korszak hajnalán.

*A BMW Group Magyarország környezetvédelmi támogatásával kapcsolatos bővebb információkért kérjük, látogasson el valamelyik BMW és MINI márkakereskedésbe, vagy a www.bmw.hu és a www.mini.hu weboldalakra.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!