Átadták Európa legnagyobb Tesla MegaPack akkutelepét

0

A Tesla egy új óriási MegaPack akkutelepet mutatott be Belgiumban, ami jelenleg a legnagyobb MegaPack és egyben az egyik legnagyobb energiatárolási projekt Európában.

A Tesla legnagyobb energiatároló terméke, a MegaPack gyorsan a nagy közüzemi méretű energiatároló rendszerek vezető akkumulátor-rendszerévé nőtte ki magát. A MegaPack lehetővé teszi az elektromos közművek számára, hogy jobban kihasználják a megújuló energiát és stabilizálják a hálózatot.

Magyarországon szeptember elején adták át az első MegaPack akkumulátoros villamosenergia-tárolót, majd december elején jelentették be, hogy hónapokon belül üzembe áll a második ilyen tároló hazánkban.

A napokban pedig elkészült Európa legnagyobb MegaPack akkus energiatárolója Belgiumban, ami egy 1950-es évek óta működő második világháborús gázturbinás erőművet vált ki. A rendszer 40 darab Tesla MegaPack egységből áll melynek tárolási kapacitása 100 MWh és csúcsteljesítmény 50 MW.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!