Idén sem lesz Tesla Cybertruck, sem Roadster

0

Elon Musk a 2021-es negyedik negyedéves értékelőjén erősítette meg azt a hírt, hogy idén biztosan nem fog megjelenni sem a Tesla Cybertruck, sem a Roadster.

A tavalyi év meglehetősen erősre sikeredett a Teslánál, ugyanis a 2021-es negyedik negyedéves értékelőn említette meg Elon Musk, hogy a Tesla rekordnyereséget termelt 2021-ben. Összesen 5,5 milliárd dollárt. Továbbá Musk azt is megosztotta, hogy 2021-ben összesen 936 172 darab Teslát szállítottak ki. Az utolsó negyedévben pedig 308 600 modell talált gazdára, ami hatalmas növekedést mutat az eladásban.

Ugyan a globális csiphiány egyelőre nem ért véget, de Musk továbbra is optimista és további jelentős növekedést vár az idei évre. Tervei szerint akár 50 százalékos növekedést is elkönyvelhet idén a Tesla a tavalyi eladásaihoz képest.

Azonban Musk elárulta, hogy az idei évre prognosztizál növekedésbe nem fog beleszámítani a Tesla Cybertruck és a Roadster. Mivel idén ez a két modell biztos, hogy nem kerül a gyártószalagra. A Tesla első embere szerint „semmi értelme nem lenne” az új modellek bevezetésének, mivel „továbbra is korlátozott lenne az alkatrészellátás”.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!