Elon Musk ebben az 50 ezer dolláros mobilházban lakik

0

Elon Musk napjaink egyik legismertebb és legkarizmatikusabb cégvezetője, korábban talán az Apple társalapítója és vezérigazgatója, Steve Jobs volt ugyanennyire ismert (és egyben elismert) személyiség. Mivel Elon Musk a Tesla tulajdonosa, joggal gondolhatná bárki, hogy pénz szűkében nincs az úr és ennek megfelelően az ingatlan sem kispályás, amiben él. Való igaz, több nagy értékű ingatlana is volt Musknak, ám ezeket a közelmúltban értékesítette és saját bevallása szerint csak egyet hagyott meg belőlük (Tesla Event House – Kalifornia). Jelenleg pedig egy bérelt házban él, melynek értéke nagyjából 50 000 dollár, vagyis durván számolva 15 millió Forint. Ebből manapság egy garzont lehetne Magyarországon venni egy nem túl nagy városban.

Az Egyesült Államokban sok ötletes otthon-megoldás létezik. Valamiért az USA-ban nem nagyon van keletje a nekünk evidensnek számító építőanyag, a tégla felhasználásának. Helyette vannak OSB-ből és gerendákból épített könnyűszerkezetes házak és az úgynevezett mobil-otthonok kategóriája. Utóbbiból már egész pofás megoldásokat kapni 50 000 dollár körül és több, mint valószínű, hogy Musk is egy ilyen mobilházra utalt válaszában egy Twitter bejegyzésre.

Boca Chica-i kilövőállás, vagy más néven Starbase, a SpaceX űrhajózási magántársaság fejlesztési és kísérleti telepe, melyet Texas állam déli, Mexikóval határos részén, a Cameron megyei Brownsville város közelében található Boca Chica település mellett alakítottak ki. A fenti tweet szerint Musknak ott van egy bérleménye ami több, mint valószínű, hogy a Boxabl cég terméke. Méghozzá a Casita nevű mobilház. Könnyedén össze lehet hajtogatni és a tömege miatt nem hivatalosan egy Model X is képes elvontatni, de igazából a Cybertruck vontatási képességeibe már hivatalosan is belefér.

A fenti, 2020 novemberében készült Boxabl videón a Casita ház bemutatkozása látható és a benne szereplő úr többször is hivatkozik egy „nagyon különleges” vásárlójukra. A videóban látható ház bejárati ajtaján található Falcon 9 poszter egy elég erős utalás. Őszintén szólva nem lennék meglepve, ha Musk valóban egy ilyen házikóban töltené szabad idejét. Amit végül is szinte bárhol felállíthatunk a világon akár mi is, mondjuk Musk háza mellé.

Ha már Cybertruck, elmondjuk újra, hogy május végén már túl volt az 1 millión a Cybertruck iránt leadott előrendelések száma, mindezt úgy hozta össze a Tesla, hogy a végleges, sorozatgyártásra érett típust még be sem mutatták.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!