Rekord mennyiségű Tesla fogyott a harmadik negyedévben

0

Pont ma délelőtt postoltuk, hogy az előrejelzések szerint rekordmennyiségű eladást tudhat maga mögött a Tesla a harmadik negyedévben. Nos, nem kellett sokat várni, ugyanis az amerikai tőzsdenyitás előtt a Tesla közzé tette a várva várt számokat.

Koronavírus ide, gyárbezárások oda a Tesla rekordot döntött! 25%-al sikerült megdöntenie az eddigi rekordját a kaliforniai e-autó gyártónak. Az elmúlt három hónap alatt összesen 15.200 darab Model S és X, míg 124.100 darab Model 3 és Y talált gazdára. Ezzel pedig 139.300 darab Tesla modellt szállítottak ki az újdonsült tulajdonosoknak.

A gyártási darabszámok pedig még ennél is jobb eredményeket értek el a harmadik negyedévben. Összesen 145.036 darab modellt gyártottak, ebből 16.992 darab volt a Model S és X, míg 128.044 darab Model 3 és Y készült.

Az év elején közzétett 500 ezer darabosra tervezett eladásig, mindössze 181 ezer modellt kell legyártaniuk. Szerintem meglesz!

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!   

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!