A Tesla Model 3 eredeti árának akár 90 százalékát is érheti három év után

0

Egy friss tanulmány szerint a Tesla Model 3 megtarthatja értékének majdnem 90 százalékát három év használat után is. A többi elektromos autóra jellemző értékvesztés ennek ötszöröse.

Néhány Model 3 már elérte a 3 éves kort, így elég adat állt az iSeeCars.com rendelkezésre egy tanulmány elkészítéséhez. Ebben a tanulmányban a 3 éves autók értékével foglalkoztak, ami kulcsfontosságú adat, mert a használt autóktól általában ekkor válnak meg a lízingcégek.

„Az iSeeCars.com több, mint 6,9 millió autó adás-vételt vizsgált meg, hogy megtalálják a három év után legnagyobb értéket veszítő autót. A három éves kor népszerű a használtautó vásárlók közt, hiszen az autók értéke erre a korra jelentősen csökken, de többnyire rendelkeznek a legmodernebb biztonsági és technológiai funkciókkal. Ez az értékcsökkenés jó lehetőséget kínál azoknak az autóvásárlóknak, akik olyan megbízható autót keresnek, amelyek pusztán azért olcsóbbak, mert nem örvendhetnek nagy népszerűségnek a saját szegmensükben.”- mondta el Phong Ly, az iSeeCars vezérigazgatója.

Arra a következtetésre jutottak, hogy az autók értéke átlagosan 39,1 százalékkal csökken a szokásos három éves lízing-periódus végére.

Az elektromos autók átlagos értékvesztése eléri az 52,9 százalékot:

Ez részben annak tudható be, hogy az elektromos autókra adott adókedvezményeknek köszönhetően a használt elektromos autók kevésbé népszerűek, mint az újak.

A Tesla egyértelműen kategóriavezető az értékvesztés szempontjából, de ez részben annak is köszönhető, hogy a Tesla vásárlók már nem kapnak adókedvezményeket.

Az iSeeCars.com így írt a Model 3-ról:

„A Tesla Model 3 esik át a legalacsonyabb értékvesztésen, amely ötször kevesebb, mint a kategória átlaga. A Tesla Model 3 iránt továbbra is magas a kereslet 2017, a gyártás első éve óta. Annak ellenére, hogy a jelenlegi értékvesztés nem jelentős az új autó árához képest, mégis elérhetőbbé válik a fogyasztók számára egy Tesla megvétele.

A Tesla Model 3 egy kiváló elektromos autó akár magánszemélyek, akár cégek részére! Szerencsére ma már Magyarországon is könnyen hozzájuthatunk a Tesla modelljeihez a Teslounge segítségével. A típus kiválasztását segíti az újonnan indult konfigurátor oldal, ami a felszereltségek függvényében a havi finanszírozási díjakat is megmutatja. 

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!   

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!