Kínában a Model 3 eladások rekordot döntöttek májusban

0

2020 első negyedéve volt az első teljes negyedév a Kínai Tesla gyár számára. A cég pedig nagyon erősen zárta le, több mint 10000 Model 3 eladásával.

Áprilisban zuhantak az eladások, így csupán 3635 példányt sikerült értékesíteni. Most pedig úgy tűnik, a május is igen jól sikerült számukra, mivel rekord számú autót sikerült értékesíteniük, mégpedig 11095 darabot.

Más autópiacoktól eltérően a kínai nagyon gyorsan helyreált a koronavírus-járványt követően. Összességében az eladások 12 százalékkal emelkedtek, 2,14 millió járműre.

David Leggett, autóipari elemző így értékelte a hírt:

„Ez zsinórban a második hónap, amikor növekednek az eladások Kínában, kezd visszatérni az első negyedévben a koronavírus-járvány okozta hatalmas visszaesésből. Kína volt az első, aki beleesett a járványba és ő az első, aki kimászik belőle, szóval érdemes a kínai gazdaság fejleményeit szemmel tartani.”

Az év elején a Tesla Fremontban levő gyára bezárását követően csak a kínai gyárra támaszkodhatott, most pedig úgy tűnik, hogy Kína a második negyedévben is igen meghatározó lesz a cég szempontjából.

A május nagyon erős hónap volt a cég számára Kínában, de várhatóan a június még jobban fog sikerülni. Megkezdik ugyanis a Long Range kivitel hátsó kerék hajtású változatának kiszállítását is, ami várhatóan igen népszerű lesz.

Ám miközben a bevételei egyre gyarapszanak Kínában, úgy a kiadások is egyre nagyobbak.

Tervezi például a kínai Supercharger hálózat jelentős kibővítését is az országban, a megnövekedett kereslet kiszolgálására.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.