Rengeteg pénzt költ digitális szolgáltatásokra a Volkswagen

0

A Volkswagen tájékoztatása szerint folyamatban van egy új operációs rendszer kifejlesztése a 2020-tól érkező elektromos autók számára, amit csak „vw.OS” néven emlegetnek. Ezek az új modellek egy teljesen új elektronikai alapra épülnek, melyeket már kifejezetten az önvezető rendszerekhez terveztek. A VW pedig 2025-ig nem kevesebb, mint 3.5 milliárd eurót költ a felhőalapú platform csatlakoztatott autók számára, vagy épp az autómegosztó szolgáltatásokra.

A jövő elektromos modelljeinek egyik legnagyobb fejlesztése a szenzorok összevonása lesz, ugyanis a Volkswagen úgy gondolja, hogy nem a legjobb ha az autóban a 70 féle szenzor 70 különböző funkcióért felelne. Ennek érdekében az új operációs rendszer elkészítésekor kiemelt figyelmet fordítottak ennek a területnek, így a jövőben az egyes szenzorok együttműködésre is képesek lesznek. Egy példát is említett a gyártó, elképzeléseik szerint a tolatószenzorból érkező információk a kormányhoz, a fékekhez és a nagy felbontású térképhez is eljuthatnak, így téve elérhetővé, hogy az autó magától parkoljon le egy adott helyre.

Jürgen Stackman, a VW értékesítésért felelős igazgatósági tagja így nyilatkozott: „Egy meglehetősen tiszta látásmóddal rendelkezünk. Továbbra is fantasztikus autókat fogunk építeni, ám a korral haladva mi is előrelépünk, aminek köszönhetően ezekre az autókra már kerekeken guruló digitális eszközökként is tekinthetünk.”

Továbbá a VW szerint így sokkal könnyebb OTA frissítéseket küldeni egy házon belül fejlesztett rendszerre, mint mondjuk egy olyanra amit egy harmadik fél készített. Bár a Tesla már évek óta használja így a frissítéseit a saját modelljeire.

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Volkswagen és az Audi világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Volkswagen, Audi Elektromos és Plug-in hibrid Autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!