Xiaomi elektromos autóval jár a Ford vezérigazgatója

0

Jim Farley, a Ford vezérigazgatója már fél éve egy kínai elektromos autót használ, és nagyon elégedett vele – árulta el egy interjúban. Az autó egy tisztán elektromos Xiaomi SU7 modell.

Korábban Jim Farley, a Ford vezérigazgatója leginkább a Ford saját elektromos pickupját, az F-150 Lightningot vezette, amelyet különösen kaliforniai útjai alkalmával dicsért. Mostani autójáról is hasonlóan pozitívan beszélt Robert Llewellyn „Everything Electric Show” podcastjében.

„Nem szeretek a konkurenciáról beszélni, de egy Xiaomi-t vezetek. Shanghaiból Chicagóba hozattuk, már hat hónapja használom, és nem akarok megválni tőle” – mondta Farley.

Nem véletlen, hogy a Ford vezérigazgatója éppen egy kínai elektromos autót választott mindennapi használatra az Egyesült Államokban. „Az elmúlt két évben kétszer is jártam Kínában, és ezek az utak igazi felismeréseket hoztak” – magyarázta Farley. „A legutóbbi látogatás során a Xiaomi termékeit ismerhettem meg közelebbről. Nyugaton a mobiltelefon-gyártóinknak nincsenek autóipari részlegeik, de Kínában a két legnagyobb mobilcég, a Huawei és a Xiaomi minden jármű fejlesztésében benne van.”

Sokan úgy értelmezik Farley megjegyzéseit, mint újabb bizonyítékot arra, hogy az amerikai autógyártók hátrányban vannak az elektromos autók terén. A Motor1 szerint Farley korábbi, szeptemberi kijelentése, amelyben a kínai gyártókat „létfontosságú fenyegetésként” említette, új értelmet nyer a Xiaomi SU7 használatával kapcsolatos hírek fényében – számol be az electrive.com.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!