A Toyota is visszavágta az elektromos autós terveit

0

A Toyota a korábban tervezettnél jelentősen kevesebb elektromos autót kíván gyártani, és a 2026-ra vonatkozó globális gyártási előrejelzését egyharmaddal csökkentette – értesült a Nikkei.

A Nikkei értesülései szerint az új terve a Toyota márkának az, hogy 2025-re valamivel több mint 400 ezer elektromos autót gyártson, majd a következő évben több mint kétszeresére növeli a termelést. Eredetileg 2026-ra 1,5 millió elektromos autó eladását tervezték, de a japán gyártó ezt most 1 millióra csökkentette.

A japán autógyártó, amely eddig a hibrid járművekre koncentrált, 2023-ban körülbelül 100 000 elektromos autót adott el, és 2024 januárja és júliusa között mintegy 80 000-et. Az új, 2026-ra vonatkozó előrejelzés továbbra is jelentős növekedést jelent az EV-eladásokban, de a gyártás növekedése lassabb lesz a korábban tervezettnél.

Nem csak a Toyota csökkentette az elektromos autókra vonatkozó eladási céljait; több gyártó is módosította terveit. Legutóbb a Volvo jelentette be, hogy eláll attól a céljától, hogy 2030-tól csak elektromos autókat értékesítsen, és új célként azt tűzte ki, hogy 2030-ra eladásainak legalább 90 százalékát plug-in hibridek és akkumulátoros elektromos modellek adják.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!