Így könnyítené az elektromos teherautók töltését a Volvo

0

A Volvo Trucks folyamatosan új szolgáltatásokat fejleszt az elektromos teherautók töltésének optimalizálására. A legújabb megoldás, a Charging Management, ami lehetőséget biztosít arra, hogy a vállalatok hatékonyan kezeljék a töltési folyamatokat a saját telephelyükön.

A Volvo Trucks új Charging Management szolgáltatása lehetővé teszi a közlekedési vállalatok számára, hogy hatékonyan irányítsák elektromos teherautóik privát töltési folyamatait a saját telephelyeiken. Ez a megoldás segíti a termelékenység növelését és a járművek üzemidejének optimalizálását azáltal, hogy biztosítja, hogy a flotta járművei mindig megfelelően fel legyenek töltve a tervezett műveletekhez. Emellett csökkenti a nem tervezett töltési ciklusok számát is.

A platformon keresztül a vállalatok töltési terveket készíthetnek, amelyek meghatározzák, hogy a járművek mikor kezdenek el tölteni és mikor érik el a teljes akkumulátor szintjét. Eltérés esetén a rendszer értesíti a felhasználót, hogy elkerülhető legyen az alacsony akkumulátorszint. A szolgáltatás vizuális áttekintést biztosít a töltési folyamatokról, beleértve az akkumulátor aktuális töltöttségi szintjét és a töltési állapotot. Emellett jelentések is készülnek a járművek és a töltők töltési szakaszairól a hatékony nyomon követés érdekében.

„A töltés kulcsfontosságú terület az elektromos teherautó üzemeltetése során. Szállítmányozó vállalatként szeretne megbizonyosodni arról, hogy teherautói fel vannak töltve és készen állnak, amikor elérkezik a következő fuvar ideje. A töltési folyamat nyomon követése azért is fontos, hogy ellenőrizni lehessen, vannak-e eltérések. Ez a szolgáltatás mindebben segíti a fuvarozókat” – monda Johan Östberg, a Volvo Trucks elektromobilitási szolgáltatás tulajdonosa.

Tavaly a Volvo Trucks bevezette a Volvo Open Charge szolgáltatást, amelynek célja, hogy kiszámíthatóbbá és megbízhatóbbá tegye a közúti töltést. Ez a szolgáltatás segíti a fuvarozókat a nyilvános töltőállomások könnyű megtalálásában és elérésében, továbbá lehetővé teszi a töltésért való fizetést a kijelölt állomásokon, ahol a Volvo partnerségben áll az üzemeltetőkkel.

A közeljövőben a szolgáltatás bővülni fog azzal a funkcióval, hogy előre lefoglalhatóvá válik a töltési idő, ami megkönnyíti a fuvarozók számára a töltési tervek optimalizálását. A Volvo Open Charge már elérhető Svédországban és Hollandiában, és hamarosan további európai és más nemzetközi piacokra is bevezetésre kerül.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!