Ambiciózus gyártási céllal érkezhet a megfizethető Kia EV4

0

A Kia egy ambiciózus célt tűzött ki maga elé, ugyanis évente hetvenezer EV4 modell gyártását tűzte ki célul, hogy kielégítse a megfizethető elektromos járművek iránti keresletet.

Az elérhető árú elektromos autók iránti kereslet tovább hajtja az autógyártókat abba az irányba, hogy mielőbb előrukkoljanak a maguk megoldásaival. Jelenleg a 20 és 25 ezer eurós alapár tekinthető az új csúcspontnak, és itt láthatjuk is a nagy gyártók ténykedését. Azonban az egy szinttel magasabbra pozícionált elektromos autók (30-35 ezer euró környéke) terén is szerencsére folyamatos a mozgás. A legújabb versenyző itt a Kia EV4 szedán lehet, melyből a gyártó igen combos, évi 70 000 darabot akar legyártani, és persze eladni.

A Kia az EV4-et egyelőre csak tanulmányautó formában mutatta meg még tavaly októberben és szerintük az EV4 „újradefiniálja az elektromos szedán” fogalmát. Most pedig újabb hírek érkeztek a típus kapcsán. A dél-koreai cikk szerint a végleges változat 2025 márciusában mutatkozhat be. A kapcsolódó prototípus is létezik már, amit a múlt hónapban építettek meg a mérnökök és számos helyszínen tervezik tesztelni. Az utakon haladó álcázott autókat egyébként már többen fotózták, vagy éppen videózták.

A tesztelési és fejlesztési munkálatok 2025 februárjában zárulhatnak le, míg a gyártás a premier hónapjában indulhat be a Gwangmyeong melletti üzemben. A Kia szerint továbbá az EV4 a márka „határok feszegetésére és az EV-forradalom felgyorsítására irányuló elhatározását tükrözi”. Érkezésével az EV4 tartalmazni fogja a Kia összes jelenlegi friss megoldását, amit elektromos autókban mutatni tudnak.

A Kia először Koreában dobja piacra az EV4-et, ezt követi Európa, az Egyesült Államok és más globális piacok. Ára valahol 35 ezer euró környékétől indulhat. A Kia szerint az EV4 közvetlen ellenfele az IONIQ 6 és a Tesla Model 3 lesz.

A 100 000 db EV3-mal együtt a Kia évi 170 000 darabot kíván legyártani a jó árú e-autót megtestesítő EV3-EV4 párosból, ha azok megjelentek és a gyárakból elindulhattak az első darabok a megrendelőkhöz. De az idei év kapcsán is derűs kilátásai vannak a gyártónak, hiszen erre az évre 307 000 darab BEV modell eladása a cél.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!