Száműzi a Teslákat a flottájából Európa egyik legnagyobb autókölcsönzője

0

Európa egyik legnagyobb autókölcsönző vállalata a Sixt folyamatosan távolítja el a flottájából a Tesla járműveit. A döntés hátterében állítólag az amerikai gyártó elektromos autóival kapcsolatos maradványérték-probléma játszik nagy szerepet.

A Sixt 2022-ben kezdte németországi flottáját feltölteni a Tesla Model 3 és a Model Y járművekkel, most pedig a legfrissebb hírek szerint az autókölcsönző neki állt száműzni Elon Musk elektromos autóit a flottájából. „Szeretnénk tájékoztatni, hogy a jövőben nem tervezünk további Tesla járműveket vásárolni. Emellett folyamatosan csökkentjük a Tesla modellek számát a bérautó-flottánkban.” – Idézi a német Focus Online lap a Sixt ügyfeleinek küldött e-mailjét.

A portál szerint a Sixt számára kiemelt szerepet tölt be az elektromos autók viszonteladási értékének kérdése. Míg az autókölcsönző cégek általában visszavásárlási megállapodással adják vissza az autókat a gyártónak, a Focus Online szerint a Sixt autókölcsönzőnek nincs ilyen megállapodása a Teslával. Továbbá az is nagy probléma a Sixt vállalatnak, hogy a Tesla gyakran változó árazása rendkívül megnehezíti a maradványérték előrejelzését.

Ha igazak a statisztikák akkor jelenleg a Sixt flotta mindössze hat százaléka elektromos, hivatalosan azonban nem ismert, hogy ebből mennyi a Tesla. Azonban a lépés ellenére a Sixt ragaszkodik ahhoz a céljához, hogy az évtized végére a flottájának 70-90 százalékát elektromosítsa.

Nemrég egyébként a Hertz autókölcsönző is elismerte, hogy gondba van a Tesla járműveivel. A Hertz vezérigazgatója, Stephen Scherr konkrétan arra hivatkozott, hogy a Tesla árcsökkentési stratégiája negatívan befolyásolják az elektromos autók viszonteladási értékét. Ennek eredményeként az autókölcsönző cég árrése is elmarad a várttól.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!