Rekord: elkészült az ötmilliomodik Tesla

0

2023. március elejét írtuk, mikor a Tesla bejelentette, hogy legyártotta négymilliomodik elektromos autóját a Giga Texasban. Jól mutatja a Tesla fejlődését az is, hogy az első 1 millió legyártott autójukat 12 év alatt hozták össze (2020 elejére), míg a 3 millióról eljutni a 4 millióhoz csupán 7 hónapra volt szüksége Elon Musk elektromos autós vállalatának.

Mindez pedig csak a kezdet, hiszen úgy tudni, a Tesla végső célja az évi 20 millió legyártott elektromos autó, amit tíz, vagy tizenkettő, a világ számos pontján felépített Gigafactory segítségével hozna össze. Ebből jelenleg négy van megépült és működőképes állapotban: Fremont, Texas (Austin), Berlin, Sanghaj.

Nagyjából két hete, a Tesla egy újabb mérföldkövet ért el a saját gyártásában, ugyanis kezdve azzal, hogy tavaly augusztusban Musk vállalata legyártotta egymilliomodik járművét, majd most, 13 hónappal később, 2023 szeptember 6-án legördült a kétmilliomodik Tesla a kínai gyártósorról.

Mára pedig egy újabb rekordszámot ért el a Tesla. Elkészült az ötmilliomodik elektromos autó, ami egy Tesla Model 3 Highland Pearl White változat. Számolt be a nagyszerű hírről a Tesla a saját Weibo és X oldalán, amit Elon Musk is megosztott. Továbbá megköszönve a tulajdonosok folyamatos támogatását.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!