Brutálisan jó áron adja a Kia az új EV5 elektromos autóját

0

A Kia EV5 múlt heti premierje után végre megismerhetjük a kompakt elektromos SUV induló árát, ami kellemes meglepetésként jóval olcsóbb, mint azt eredetileg beharangozták. Legalábbis Kínában.

A Kia múlt pénteken mutatta be új, tisztán elektromos kompakt SUV-ját, az EV5-öt a Chengdu Autószalonon. A Kia szerint az EV5 „az elektromos mobilitás új korszakát hozza el a kompakt SUV-szektorban, hogy megfeleljen az évezredes családok igényeinek”. A márka ismét az új „Opposites United” dizájnfilozófiájából merít ihletet, melyet a zászlóshajó EV9 is sugall. Tehát az EV5 is merész, masszív megjelenéssel érkezik meg a piacra.

Kutatásai során a Kia kiderítette, hogy az elektromos SUV-ot vásárlók többsége úgy tekint az e-autójára, mint egy „helyiségre” ahol akár lakni is lehet. Nem pedig úgy, mint egy eszközre ami megoldja az A pontból való B pontba jutást.

Ezért a Kia belsőépítészei, azaz dizájnerei jelentősen újragondolták az EV5 belső terét, a nagyobb EV9-ből merítve ihletet, melynek belső terei közelebb állnak az „otthoni nappalihoz” mintsem egy hagyományos „autókabinhoz”.

A bejelentéssel egyidőben szárnyra kaptak olyan információk, hogy az EV5 induló ára várhatóan 42 600 dollártól (300 000 jüan) startolhat el. Azonban a Kia EV5 induló ára 159 800 jüantól fog indulni (22 000 dollár), ami átszámolva nagyjából 7,6 millió forintnak felel meg. A hírt a Kia kínai vegyesvállalata jelentette be, a The Korean Car Blogon keresztül. Továbbá a Kia EV5 november 17-étől lesz előrendelhető Kínában.

Ezzel az árral pedig a Kia legújabb elektromos SUV-ja jóval olcsóbb lesz, mint a nagyjából 36 000 dollártól (263 900 jüan) induló rivális, a Tesla Model Y. Az alacsony induló ár jelentősen elősegíti a Kia versenyben maradását az agresszív kínai elektromos járműpiacon.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!