Több száz ES6 elektromos autót gyárt naponta a NIO

0

Miután május 24-én bemutatta második generációs ES6 elektromos autóját a NIO, a kínai CarFans fogyasztói magatartáskutató cég kiadott egy jelentést, melyben az állt, hogy három nap alatt csaknem 30 000 előrendelést zsebelt be a kínai autógyártó.

A nyilvánosságra hozott adatok szerint minden egyes NIO szalonban átlagosan 90 darab előrendelés érkezett az ES6-ra, ebből 20 előrendelő előleggel is bebiztosította rendelési szándékát. Mindez nagyjából 330 üzlettel számolva 29 700 előrendelést tesz ki, vagy 6 600 visszaigazolt rendelést jelent.

Továbbá Sun Shaoujun a CarFans szakembere elárulta azt is, hogy az előrendelések lemondási aránya körülbelül 10 százalék ilyen esetben. A legtöbb potenciális ügyfél 30 és 40 év közötti férfi vagy kisgyermekes pár volt. Míg a legtöbb megrendelés Pakingből, Sanghajból vagy éppen Vuhanból érkezett.

A legfrissebb adatok pedig arról árulkodnak, hogy az új ES6 hatalmas életet lehet a NIO-ba, ugyanis a kínai elektromos autógyártó több mint 20 000 járművet szállított le júliusban, ezek 54 százaléka, 11 118 darab volt az ES6. Ezzel pedig új havi eladási rekordot állított fel egyetlen modelljével a NIO.

A NIO pedig kihasználja a megnövekedett keresletet és egy új jelentés szerint az elektromos autógyártó naponta legalább 300 darab ES6 modellt gyárt. Továbbá Caixin helyi sajtóorgánum (CNevPost-on keresztül) arról számolt be belsős információk alapján, hogy a NIO átáll az egyműszakos termelésről a kétműszakos gyártásra. Így az F1-es üzemében a NIO főként az új ES6 modelleket gyártja, míg az ES8 modellek gyártását az F2-es üzembe helyezték át.

A megnövekedett gyártási kapacitás miatt a NIO öt napra leállította a termelést július végén, augusztus elején, hogy korszerűsítse a gyártósorokat.

Továbbá a NIO júniusban dobta piacra első, tisztán elektromos kombiját is, az ET5 Touringot, amit az európai piacra fejlesztett. Bízva abban, hogy az ET5 Touring várhatóan felveszi a versenyt a BMW-vel és a Porschéval hazai pályáján. Az ET5-ök kiszállítása Kínában június közepén kezdődtek meg, míg Európában az év végén indulnak el.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!