40 másodpercenként készül el egy Tesla Kínában

0

A Tesla kínai, egészen pontosan sanghaji gigagyára egy Twitter-videó szerint 40 másodpercenként képes egy új Model 3-at vagy egy Model Y-t legyártani. Ez az apró információ újabb emlékeztető a Tesla gyártókapacitásának puszta méretéről és hatékonyságáról Ázsia második legnagyobb országában.

A rekordsebesség még a Fordot is jelentősen túlszárnyalja, amely egy 2023 januárjában kiadott sajtóközleményben ismertette, hogy a michigani Dearbornban található gyáruk 49 másodpercenként képes egy F-150 pickupot legördíteni a gyártósorról.

Nem meglepő, hogy a Tesla nyilvánosságra hozta a gyártási sebességet, ugyanis a 2023. első és második negyedéves beszámolójában már tudatta, hogy a sanghaji gyár már több hónapja közel maximális kapacitással működik. Azonban a Tesla egyelőre nem érzi szükségét annak, hogy tovább növelje a kínai termelését, ahogyan az az eredménybeszámolóból kiderül.

Egy jelentés szerint a kínai gigagyár éves kapacitása meghaladja az egymillió Teslát, így közel félmillió Made in China (MIC) EV-t értékesített 2023 első félévében a texasi székhelyű autógyártó vállalat. Ne feledjük, hogy a kínai gigagyár egyben exportközpont is a Tesla számára. A MIC Model 3 és Model Y többek között olyan tengerentúli piacokra is készül, mint Thaiföld vagy éppen Kanada.

A videóból az is kiderül, hogy a sanghaji gyárban 16 étterem működik és a Tesla informatikai csapata által házon belül készített Teshenghuo nevű applikációval tudnak ételt rendelni az ott dolgozók.

A Tesla 2023. július elején több munkást is elbocsátott az óriásgyár akkumulátorgyártó soráról, amely lépés valószínűleg az automatizált berendezések beépítéséhez köthető. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!