Rekordmennyiségű elektromos Volvo személyautót adtak el

0

Az európai gyártók közül a Volvo volt az első, akik bejelentette, hogy 2030-ra teljesen száműzi a belsőégésű motort a kínálatából és a tisztán elektromos meghajtásra térnek át.

Úgy tűnik, jó lóra tettek a svédek kínaiak, hiszen az eladások folyamatosan hozzák a rekordokat. A márka legújabb jelentése szerint a Volvo Cars (a márka személyautós üzletága) 2023 júniusában 346 százalékkal több elektromos modellt adott el, mint egy évvel korábban.

Nincs megállás, ha egyszer egy üzlet beindul és a Volvo elektromos modelljei iránt elég nagy a kereslet. Már a 2022-es év is igen szép eredményeket hozott ezen a téren (32 milliárdos nyereség, duplázott eladások 2021-hez képest), de a 2023-as év ezen is túltesz. A közzétett 346 százalékos bővülés egyszerűbben megfogalmazva közel négyszeres növekedést jelent az értékesítésben. Az év első három hónapjában a Volvo tisztán elektromos autóinak eladásai több mint kétszeresére (+157%) nőttek mindössze két elektromos modell (XC40 és a C40) révén.

Annak ellenére, hogy több autógyártónál is visszaestek az eladások, a Volvo fenntartotta a fejlődést. Az elektromos járművek eladása áprilisban 88%-kal, májusban pedig 196%-kal nőtt. Az elmúlt hónapban a Volvo elektromos járművek eladásai több mint négyszeresére nőttek (+346%), ami azt jelzi, hogy nincs hiány a keresletből. A Volvo 2022 júniusában összesen 9535 elektromos járművet értékesített, szemben a 2022 júniusi 2138 darabbal.

Ha összesen két modell ekkorát tudott dobbantani, mi lesz ha igazán beindul az EX90 gyártása és rendelhetősége. Hiszen arra már most is akkora a kereslet, hogy egy időre fel kellett függeszteni a rendelés lehetőségét. Az XC40 és C40 kapcsán még azt is érdemes tudni, hogy hamarosan mindkét sikermodell megújul, ami vélhetően tovább növeli azok eladásait.

Várhatóan az idei évben a Volvo Recharge modelljeinek az eladásai meghaladhatják a 250 ezret, de akár a 300 ezret is elérhetik, ha a növekedés 50 százalékra gyorsul. Főleg úgy, hogy a napokban bejelentett jóárasított Volvo EX30 várhatóan jelentősen tovább növelik a tisztán elektromos autók részesedését a teljes értékesítésből.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!