2030-ra a Volvo Cars tisztán elektromos prémium autógyártóvá válik

0

A Volvo Cars, a Volvo Cars Tech Moment online technológiai esemény során ismertette a jövőbeli technológiák bevezetésének ütemezését. A Tech Moment bemutatta, hogy a vállalat hogyan fog 2030-ra tisztán elektromos prémium autók gyártójává, és a gyorsan növekvő prémium elektromos piaci szegmens globális vezető szereplőjévé válni.
 
A svédországi Göteborg városából, élőben közvetített esemény során a vállalat első ízben adott betekintést a résztvevőknek a Volvo Cars jövőjét meghatározó technológiákba, amelyek lehetővé teszik, hogy a vállalat összes új generációs típusa tisztán elektromos hajtáslánccal lépjen piacra. Az eseményen a Google, a Luminar, a Northvolt és az NVIDIA képviselői is részt vettek és felszólaltak.

Az esemény keretében a vállalat az infotainment terén alkalmazandó új megközelítéséről is beszámolt, valamint bemutatott egy olyan új tanulmányautót, amely a vállalat technológiai fejlesztési programját szemléltetve bepillantást enged abba, milyen formatervezési kihívásokat rejt a tisztán elektromos mobilitás kora.
 
„Vállalatunk 2030-ra tisztán elektromos prémium autógyártóvá alakul át, és ehhez kapcsolódóan arra készülünk, hogy 94 éves fennállásunk legkiválóbb autóit alkossuk meg.” – mondta Håkan Samuelsson vezérigazgató. „A vállalat a fejlődés izgalmas korszakát éli meg. Feltett szándékunk, hogy maradéktalanul kielégítsük ügyfeleink tisztán elektromos autók iránti, egyre erőteljesebb igényét, és ehhez igazodva élvonalbeli online kapcsolódási megoldásokat, új mércét teremtő biztonsági normákat, valamint fejlett autonóm mobilitási technológiákat kínáljunk számukra.”
 
A Volvo Cars a teljes körű villamosítás elkötelezett híve, és ambiciózus terveket vázolt fel új generációs, tisztán elektromos járműveivel kapcsolatosan. Olyan járműveket készül építeni, amelyek tényleges hatótávolsága több mint kétszerese lesz a jelenlegi elektromos autókénak; amelyek akkumulátora jóval gyorsabban tölthető, és amelyek olcsóbban beszerezhetők, fenntarthatók és tölthetők. A vállalat az évtized derekára 1,2 millió autó értékesítését tervezi világszerte, amelyeknek legalább 50 százaléka tisztán elektromos lesz.
 
Ami a vállalat pénzügyi teljesítményét illeti, a Volvo Cars ugyanekkorra 8-10 százalékos üzemi nyereséget kíván elérni. Szintén a jövedelmezőséget hivatott javítani, hogy az évtized közepére kiegyenlítődik az elektromos és belső égésű motorral hajtott modellek bruttó haszonkulcsa.
 
Azzal párhuzamosan, hogy típusaiban az NVIDIA élvonalbeli technológiáit alkalmazó számítástechnikai folyamatokra vált át, a Volvo Cars házon belülre költözteti szoftverfejlesztési tevékenységeit, és lerövidíti a termékciklusokat, igazodva azon trendhez, hogy a szoftver egyre inkább megkülönböztető szerephez jut a jövő járműveiben, és a jövedelmező növekedés hajtórugójává válik.
 
A Volvo Cars az autóipari biztonság vezető globális szakértője, és ezzel összhangban a következő generációs Volvo modellek ismét új mércét állítanak a biztonság terén. A Volvo leendő típusait felszereli az autonóm mobilitás megvalósításához szükséges hardverrel: alapfelszerelésként kínálja a Luminar által fejlesztett LiDAR szenzorokat, miközben a valós idejű adatokban rejlő lehetőségeket megragadva folyamatosan fejleszteni kívánja leendő típusainak biztonsági színvonalát.
 
A Volvo Cars emellett folytatja együttműködését a Google-lal, új szintre emelve piacvezető infotainment és online kapcsolódási szolgáltatásaikat. Az ennek nyomán megvalósuló új infotainment rendszer egyszerű, örömteli és biztonságos felhasználói élményt nyújt, miközben a Volvo Cars és a Google ökoszisztémájába egyaránt tökéletesen illeszkedik.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!