Legyártotta a tízmilliomodik új típusú akkuját a Tesla

0

A 4680-as akkumulátorcella bemutatásával jelentősen felkavarta az akkuiparágat a Tesla. A 2020-as Battery Day-en Elon Musk és csapata azt állította, hogy az új kialakításnak köszönhetően, több mint 50%-kal csökkenthető az akkuk előállítási költsége.

A Tesla a bemutató óta próbálja nagy mennyiségben gyártani a 4680-as akkukat, de még mindig nem tudta kellően felpörgetni ezen cellák gyártását a kaliforniai vállalat. 2022 február közepén sikerült Elon Musk csapatának legyártania az egymilliomodik cellát, egy Fremonti „kísérleti gyártóüzemben” a Kato Roadon. 

Most azonban a Tesla a hivatalos Twitter csatornáján tudatta, hogy legyártotta a tízmilliomodik 4680-as akkucellájátt a texasi Gigafactoryban.

Viszont ez a tízmilliomodik legyártott darab az egész eddigi teljes termelés egésze és nem a jelenlegi vagy akár az idei termelés egy része.

Az eddig legyártott tízmillió 4680-as akkumulátorcella nagyjából 12 000 Tesla Model Y legyártásához elegendő, ami így első blikkre nem tűnik soknak. De ez még mindig kitűnő jele a fejlődésnek és a gyártás felfuttatásának.

A Tesla továbbra is erősen támaszkodik az olyan cellabeszállítókra mint a Panasonic vagy éppen a Samsung, akik maguk is elkezdtek 4680-as cellákat gyártani. Sajnos azonban a Panasonic 4680-as cellájának biztos sorozatgyártása is jelentősen késik a legutóbbi információk szerint.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!